Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament comença la construcció d'un edifici annex al CEIP Cirera

Escoltar

L'Ajuntament comença la construcció d'un edifici annex al CEIP Cirera

El Servei de Manteniment i Serveis de l'Ajuntament de Mataró tenia previst començar avui, 4 de febrer, les obres per construir un edifici annex al Centre d'Educació Infantil i Primària (CEIP) de Cirera, ubicat entre l'avinguda del Corregiment i el carrer del Torrent de la Pólvora. Aquest edifici, amb una superfície construïda de 309,69 m², acollirà una cuina, el menjador pels alumnes d'infantil i primària, una sala per l'Associació de Mares i Pares dels Alumnes (AMPA), un magatzem, lavabos i una zona de vestidors pel personal.

Les obres, amb un pressupost d'adjudicació de 399.390 euros, han estat adjudicades a l'empresa Simod Control, SL, i tenen una durada prevista de 5 mesos.

El CEIP Cirera, de dues línies, es troba en un edifici lineal i graonat que comença amb dues alçades a la zona de l'entrada, a l'avinguda del Corregiment, i acaba amb quatre alçades a la zona del carrer del Torrent de la Pólvora. Aquest graonat, necessari per salvar el desnivell entre els dos carrers, també es reflexa a l'espai exterior que es desenvolupa en tres zones diferents de pati i pistes esportives.

Característiques de l'edifici annex

El nou edifici es construirà a la primera plataforma de pati que és la d'accés a l'escola per l'avinguda del Corregiment. Per aquest indret entren els pares, mares i alumnes a peu, també hi ha el pati infantil i vegetació a banda i banda.

La decisió de col·locar aquest edifici en aquesta primera plataforma respon a diferents criteris:

- És l'indret on la creació del nou edifici afecta menys a l'arribada del sol als altres patis, situats en les dues plataformes inferiors

- S'aconsegueix crear un filtre amb la zona d'aparcament

- És la que té una dimensió menor i disposa de vegetació a banda i banda

- La nova ordenació deixarà un espai suficient davant de l'entrada de l'escola i d'accés al menjador

El projecte arquitectònic, aprovat inicialment a la Junta de Govern de l'1 d'octubre de 2007, presenta l'accés a l'edifici annex com un porxo cobert, encarat a l'entrada de l'escola. Des d'aquest porxo es podrà accedir, de forma independent, a la sala de l'AMPA i també a un vestíbul.

Des del vestíbul, amb una zona per deixar les bosses dels alumnes i els abrics, es podrà accedir al menjador dels alumnes de primària, en primer terme, i al menjador dels alumnes d'infantil, al fons. De forma paral·lela als menjadors, hi ha la cuina, la rerecuina (office), els banys i els vestidors i magatzem pel personal de neteja que disposa d'una sortida posterior independent.

La cuina disposarà d'un accés posterior independent, a través d'un passadís que arribarà fins a la zona d'aparcament. Els vestidors del personal de neteja també disposaran d'un accés independent des de l'exterior que alhora serà una sortida d'emergència.