Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament contracta 18 persones aturades durant l'estiu per facilitar la seva inserció laboral futura

Escoltar

L'Ajuntament contracta 18 persones aturades durant l'estiu per facilitar la seva inserció laboral futura

L'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM) ha gestionat la incorporació de 18 persones desocupades per a treballar a diferents departaments municipals i organismes autònoms durant aquest estiu, mitjançant una subvenció provinent del Servei d'Ocupació de Catalunya de 91.314,55 €.

La subvenció permet que aquestes persones donin suport al desenvolupament de 3 projectes, entre juliol i setembre, i adquireixin competències per millorar les seves possibilitats d'entrada al món laboral. Els participants treballen en tasques de suport a obres o serveis d'interès general que tenen una forta demanda a la temporada d'estiu, com la vigilància i socorrisme a les platges, l'atenció i manteniment d'espais municipals i la dinamització turística i sociocultural (per exemple, com a informadors turístics).

Aquestes persones pertanyen, prioritàriament, a algun d'aquests col·lectius:

- Persones en situació de risc d'exclusió social

- Persones aturades majors de 45 anys o que portin més de 6 mesos en situació d'atur

- Joves amb dificultat d'inserció laboral

- Dones que han patit situacions de violència de gènere o que poden reduir desequilibris en ocupacions on es troben subrepresentades

- Persones amb discapacitat física, psíquica, mental o sensorial

- Persones receptores de subsidi d'atur, Renda Activa d'Inserció (RAI) o Renda Mínima Inserció (RMI)

Les entitats que gestionen les activitats són l'Institut d'Esports (IE), l'Institut Municipal d'Acció Cultural (IMAC) i els serveis de Participació Ciutadana, Protecció Civil, Manteniment i Promoció de Ciutat i Comerç de l'Ajuntament.