Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament de Mataró condemna l'atemptat d'ETA contra el brigada de l'exèrcit Luis Conde de la Cruz

Escoltar

L'Ajuntament de Mataró condemna l'atemptat d'ETA contra el brigada de l'exèrcit Luis Conde de la Cruz

La Junta de Portaveus va aprovar el passat 29 de setembre una declaració institucional de l'Ajuntament de Mataró per condemnar l'atemptat d'ETA que el passat 22 de setembre va acabar amb la vida del brigada de l'exèrcit Luis Conde de la Cruz. La declaració, de la qual es va donar compte al Ple municipal celebrat dijous 2 d'octubre, va comptar amb els vots favorables dels grups municipals del PSC, CiU, PPC, ICV-EUiA, ERC, els mateixos que presentaven el text.

El text complet de l'acord és el següent:

"El passat 22 de setembre, la banda terrorista ETA va cometre un atemptat a Santoña (Cantàbria), que va costar la vida al brigada de l'exèrcit Luis Conde de la Cruz.

L'Ajuntament de Mataró ha expressat reiteradament la seva repulsa a la violència terrorista, la seva solidaritat amb les víctimes i el suport a les institucions, forces i cossos de seguretat de l€Estat en la seva lluita contra ETA. Però de nou, expressant el sentiment dels ciutadans i ciutadanes, la Corporació vol fer sentir la seva veu i la seva fermesa davant un nou atemptat terrorista amb l'únic resultat de mort i de sofriment.

Per això, els sota signants proposen a la Junta de Portaveus l'adopció dels següents acords,

1. Condemnar rotundament l'atemptat comès per la banda terrorista ETA, que causà la mort del brigada Luís Conde de la Cruz.

2. Expressar la solidaritat amb els familiars del brigada que ha estat objecte d'aquesta acció.

3. Reiterar el rebuig de l'Ajuntament de Mataró al terrorisme i exigir a la banda ETA la seva dissolució i la finalització de les seves accions.

4. Fent-se ressò del sentiment dels ciutadans de Mataró, posar de manifest la unitat de totes les forces democràtiques en la lluita contra el terrorisme, expressada a la Declaració Institucional de la totalitat dels grups parlamentaris del Congrés dels Diputats, expressada el mateix dia 22.

5. Mostrar el suport a les institucions democràtiques i a la tasca que estan desenvolupant els Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat en la seva lluita contra ETA.

6. Trametre aquests acords al Govern espanyol i al Govern de Cantàbria.

7. Donar compte d'aquests acords al despatx Oficial del proper Ple Municipal."