Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament de Mataró i INCASÒL visiten les obres dels 94 habitatges protegits del Pla d'en Boet

Escoltar

L'Ajuntament de Mataró i INCASÒL visiten les obres dels 94 habitatges protegits del Pla d'en Boet

L'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, el regidor d'Habitatge de Mataró, Francesc Teixidó, i tècnics responsables de l'obra han visitat aquest matí la fase final de les obres de construcció de la nova promoció de 94 habitatges amb protecció oficial al Pla d'en Boet.

Dades de la promoció

L'Institut Català del Sòl està construint 94 nous habitatges protegits de lloguer per a joves al sector del Pla d'en Boet. El final de les obres de construcció és previst durant el primer trimestre de 2009.

La promoció se situa en un solar, propietat d'INCASÒL, que es troba entre els carrers de Sant Cugat i de Javier Castaños. Es tracta de dos edificis aïllats, amb dues escales cadascun i amb 94 habitatges en total. Tots tenen un dormitori i la seva superfície útil és de 41 m2. Tres dels 94 habitatges són adaptats per a persones amb mobilitat reduïda. La nova construcció compta amb 94 trasters i 110 places d'aparcament. A la planta baixa d'un dels edificis es construeix un local per a equipaments. Entre els dos blocs es crea un espai lliure d'ús públic que configura una plaça interior de 2.000 m2 amb zones enjardinades.


Els habitatges estan situats al costat de la comissaria dels Mossos d'Esquadra. Els accessos als blocs des del carrer estaran situats a l'extrem dels edificis, i als habitatges s'accedirà des d'un passadís obert a l'exterior.

Les instal·lacions de l'edifici inclouen una xarxa separativa d'aigües fecals i pluvials i plaques per a l'aprofitament de l'energia solar per a la producció d'aigua calenta sanitària.

L'obra, que es basa en un projecte d'Espinet/Ubach Arquitectes i Associats, SL, i compta amb un pressupost de 6,97 milions d'euros.

Promoció d'habitatge protegit

Aquesta promoció s'inscriu en el marc del Pla per al dret a l'habitatge, promogut pel Departament de Medi Ambient i Habitatge, que té com a objectiu atendre les necessitats d'habitatge de la població introduint diferents mesures, entre les quals hi ha l'increment de la construcció d'habitatges protegits per part d'INCASÒL.

En aquest sentit, atès que l'objectiu del Govern de la Generalitat és facilitar l'accés de la ciutadania a l'habitatge, el preu d'aquestes promocions serà molt assequible comparat amb els preus del mercat lliure. El barem serà el vigent per tipus i zona, i es pot consultar a la pàgina web de Medi Ambient i Habitatge.

Així mateix, la nova promoció complirà els paràmetres de sostenibilitat i ecoeficiència que estableix el Decret 21/2006, de 14 de febrer, que regula l'adopció de criteris ambientals i d'ecoeficiència en els edificis.

Adjudicació dels habitatges públics

El termini de presentació de sol·licituds per obtenir un dels habitatges està previst que s'iniciï el 7 de gener i finalitzi el 13 de febrer (ambdós inclosos).

Les sol·licituds es podran obtenir i presentar a la societat municipal, Prohabitatge Mataró (carrer de Pablo Iglesias, 63, 1a planta, despatx 5) en horari de dilluns a dijous de 9 a 13 h i de 16 a 18.30 h i divendres de 9 a 14 h, Oficines d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament de Mataró, Centres Cívics i Casal de Joves de la plaça d'Espanya (SIDRAL).

Un cop transcorregut el termini de presentació de sol·licituds, Adigsa, empresa pública del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, les valorarà d'acord amb els requisits d'accés i la documentació aportada, i durà a terme tot el procediment administratiu fins a la seva adjudicació.