Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament enviarà 9.000 euros a Cuba i Haití per a la campanya d'emergència engegada pels huracans

Escoltar

L'Ajuntament enviarà 9.000 euros a Cuba i Haití per a la campanya d'emergència engegada pels huracans

L'Ajuntament farà una aportació al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament de 9.000 euros per a la campanya d'emergència engegada després dels huracans que han afectat els territoris de Cuba i Haití durant els mesos d'agost i setembre. Aquesta aportació econòmica es va donar a conèixer a la Comissió Informativa d'Innovació i Presidència del passat dilluns 29 de setembre.

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament va fer una crida als ajuntaments per fer un enviament conjunt que ajudi a pal·liar els efectes d'aquest fenomen metereològic que han alterat les possibilitats de desenvolupament d'aquests països, a mig i llarg termini.

Durant els mesos d'agost i setembre, els territoris d'Haití i Cuba s'han vist afectats per les tempestes tropicals Fay i Hanna amb els huracans Gustav i Ike, respectivament. A Haití s'ha comptabilitzat fins a 326 morts, 50 desapareguts i 800.000 damnificats sobre una població de 8,5 milions d'habitants. El sector agropecuari s'ha vist malmès així com els habitatges i gran part de l'estructura sanitària. A Cuba, l'huracà Gustav no va causar morts però l'Ike es va cobrar 7 vides. Es calcula que 500.000 cases han estat danyades i 200.000 persones s'han quedat sense casa. Les infraestructures socials de salut pública i educació, el sistema agropecuari i productiu estan afectats.

Aquesta aportació s'emmarca dins les línies del Pla Director de Solidaritat i Cooperació al Desenvolupament. Aquest document recull el compromís de l'Ajuntament per canalitzar la voluntat de la ciutadania per col·laborar en situacions d'emergència humanitària, sobretot en aquelles zones on hi ha vincles establerts.