Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament i la Generalitat organitzen una jornada per millorar la participació ciutadana en el món local

Escoltar

L'Ajuntament i la Generalitat organitzen una jornada per millorar la participació ciutadana en el món local

La regidoria de Participació de l'Ajuntament i el Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat de Catalunya han organitzat la jornada "Anàlisi de la participació local a Catalunya i propostes de futur". Aquesta trobada, en la qual participaran una setantena de regidors i tècnics locals, se celebrarà demà, 27 de novembre, al recinte firal del Parc Central a partir de les 10 h.

El debat tindrà com a punt de partida l'informe "Actituds polítiques i comportament electoral a Catalunya: material per a un debat social", un estudi sobre la desafecció política coordinat pel catedràtic de Ciència Política de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Josep Maria Vallès. L'objectiu de la trobada, que s'emmarca en la Setmana de la Participació, és portar a debat la situació de la desafecció política i consensuar mesures per combatre-la.

El programa de la jornada

El regidor de Presidència i Participació de Mataró, Carlos Fernández, serà l'encarregat de l'acte inaugural de la jornada que també comptarà amb la participació del secretari de Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat, Josep Vendrell. A continuació, el catedràtic de Ciència Política de la UAB, Quim Brugué, presentarà l'informe coordinat per Josep Maria Vallès i l'investigador del Consell Superior d'Investigacions Científiques, Joan Font, analitzarà algunes experiències de democràcia participativa a Catalunya.

Després d'aquesta primera part expositiva, els assistents debatran, a través de taules temàtiques, sobre la participació en els entorns metropolitans, sobre com millorar la participació local i com augmentar la transparència en les polítiques públiques.

La cloenda anirà a càrrec del director general de Participació Ciutadana de la Generalitat, Marc Rius, el diputat delegat de Participació de la Diputació de Barcelona, Xavier Amor, i el primer tinent d'alcalde de Mataró, Ramon Bassas.