Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament i l'empresa VisualSonora signen un conveni per a la realització del Festival Cruïlla de Cultures 2008

Escoltar

L'Ajuntament i l'empresa VisualSonora signen un conveni per a la realització del Festival Cruïlla de Cultures 2008

El president del Patronat Municipal de Cultura (PMC), Sergi Penedès; la presidenta de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), Alícia Romero; i el representant de la cooperativa VisualSonora, Jordi Herreruela, van signar ahir el conveni per a la realització del Festival "Mataró, Cruïlla de Cultures 2008", esdeveniment que se celebrarà a la ciutat del 23 de juny fins al 20 de juliol. L'Ajuntament farà una aportació de 84.000 €.

El conveni té com a principals objectius la difusió i promoció, mitjançant la música, de la diversitat cultural del territori, situant a Mataró en el panorama dels festivals d'estiu i esdevenint pol d'atracció cap a la ciutat de públic de tot Catalunya. Aquest any serà la quarta edició del festival.

Els pactes que queden establerts en el conveni són els següents:

-compromisos municipals: el PMC aportarà els serveis i infraestructures necessaris per a la realització de les activitats programades, i seran gestionades pel personal tècnic del PMC. El PMC també s'encarregarà de dur a terme totes les gestions d'utilització d'espais públics i la coordinació amb tots els serveis municipals afectats. L'aportació màxima que hi serà destinada és de 60.000 €. Com a col·laboració en la difusió del festival, l'IMPEM es compromet a atorgar una subvenció de 24.000 € en concepte de difusió vinculada al projecte per la potencialitat que el festival representa com a element de promoció de la ciutat, així com realitzar publicitat del festival amb totes les eines i en totes les accions de promoció de la ciutat que l'Ajuntament de Mataró està iniciant sota la marca "Mataró, ciutat mediterrània", difondre el festival des de l'Oficina de Turisme de Mataró i els punts estacionals d'informació turística de Mataró així com a totes les oficines de turisme de Catalunya, a càmpings i a hotels entre d'altres.

-compromisos del beneficiari de la subvenció: destinar la subvenció municipal al desenvolupament del festival i al correcte desenvolupament de les activitats que en formen part. L'organització d'aquestes activitats està actualment pressupostada en aproximadament 600.000 €.

Al conveni queda reflectida la intenció de minimitzar els problemes que poden ocasionar els concerts del festival als veïns de la zona on se celebren, i els criteris establerts són que només es faran dos concerts al Parc Central, i l'hora màxima de finalització serà la 1.30 h. Les proves de so també s'ajustaran al màxim dins dels horaris entre les 16 i les 20 h.

Al conveni també queda establerta la constitució d'una comissió mixta de seguiment i avaluació dels compromisos establerts.

La vigència del conveni és fins al 31 d'octubre de 2008.

Programació del Festival Cruïlla de Cultures 2008

23 de juny, platja del Varador: Sant Joan a la platja: La Pegatina + El Desván del Duende+Zulú 9:30
26 de juny, Clap: High Tone + Zenzile
27 de juny, Teatre Monumental: Albert Pla
28 de juny, Teatre Monumental: Khalid Izri
29 de juny, Teatre Monumental: Antònia Font & Royal Philarmonic 4 Quesos Orquestra
3 de juliol, Clap: Kraak & Smaack + Ass Trio
4 de juliol, Clap: Fun-da-men-tal + Pirat's Sound Sistema
5 de juliol, Pati de Can Marchal: Ea! + D'Callaos + Son de Nadie
6 de juliol, Teatre Monumental: Névoa
10 de juliol, Clap: Keny Arkana + At Versaris
11 de juliol, Clap: Orquestra Imperial
12 de juliol, Camp de futbol Enric Pujol: Blues Brothers Band + Roy Paci & Aretuska
13 de juliol, Teatre Monumental: Barbatuques
17 de juliol, Clap: Shantel & The Bucovina Club Orkestar + El sombrero del abuelo
18 de juliol, Parc Central: Jimmy Cliff + The Pepper Pots + Green Valley
18 de juliol, Sala Privat: Elliot Murphy
19 de juliol, Parc Central: Chambao + Amparanoia
20 de juliol, platja del Varador: Sardinada flamenca: Reigbord + La Familia Rústika

Com a novetat d'aquest any s'inclou dins del festival Cruïlla de Cultures la programació del cicle consolidat de jazz "Jazz en la nit" de Premià de Dalt. D'aquesta manera el festival obre la porta a abraçar les iniciatives culturals del territori que comparteixin objectius i característiques, de manera que es potenciïn ambdues iniciatives.

La programació de "Jazz en la nit" de Premià de Dalt, al Mas de Can Figueres (Riera de Sant Pere, 88) serà:

4 de juliol: Dixie Band Taller de Músics + Ivanow Jazz Group
11 de juliol: Marcelo Mercadante
18 de juliol: Chicuelo
25 de juliol: Esclat Gospel Singers & Big Mama.

 

Un moment de la signatura del conveni. A la foto, d'esquerra a dreta, el representant de la cooperativa VisualSonora, Jordi Herreruela, i el president del Patronat Municipal de Cultura, Sergi Penedès.