Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament impulsa la formació de 15 conductores d'autobús amb el programa 'Dones en marxa'

Escoltar

L'Ajuntament impulsa la formació de 15 conductores d'autobús amb el programa 'Dones en marxa'

La presidenta de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), Alícia Romero, ha visitat avui les classes que s'imparteixen a l'Autoescola Mataró (carrer del Torrent, 25-27), per tal de conèixer l'evolució de la formació de les quinze dones que es preparen per a ser conductores d'autobús com a  participants del programa "Dones en marxa".

El programa és una iniciativa conjunta de l'IMPEM i el Servei de Mobilitat de l'Ajuntament, i té per objectiu la formació de dones en situació d'atur per tal d'inserir-les en sectors laborals on la participació femenina està encara molt poc representada. El Servei d'Ocupació de Catalunya concedeix una subvenció de 58.322,28 euros per al desenvolupament d'aquesta iniciativa.

La durada de la formació és de 729 hores repartides en 389 hores de classes teòriques en matèries de prevenció de riscos laborals, sensibilització mediambiental, habilitats comunicatives, anglès, etc. que s'imparteixen a l'IMPEM, i 340 en formació específica en conducció a les Autoescoles Mataró.

Un cop superats els exàmens, les dones qui hagin aprovat, obtindran el permís de conduir tipus D que les capacita com a conductores d'autobús. Això permetrà que a partir de l'estiu s'incorporin per cobrir possibles vacants a l'actual flota d'autobusos de Mataró Bus, que ara només compta amb una dona entre la seva plantilla. A més, està previst que a partir de gener de l'any 2009, amb la posada en marxa de nous recorreguts urbans per part de Mataró Bus, s'ampliï l'actual plantilla de conductors, per la qual cosa, aquestes dones podran optar a participar en el procés selectiu corresponent.

Les quinze dones que participen al programa "Dones en marxa" tenen entre 35 i 50 anys, provenen en majoria dels sectors tèxtil i serveis, i han estat seleccionades entre 40 candidates. Els criteris de selecció es van consensuar prèviament amb Mataró Bus, el Servei de Mobilitat i l'IMPEM, en base a criteris com:

-estar en situació d'atur.

-Estar en possessió del carnet de conduir B1.

-Mostrar orientació cap al client i tracte al públic.

-Tenir un interès manifest vers el món de la conducció i el transport de viatgers.