Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament millora les instal·lacions del CEIP Anxaneta

Escoltar

L'Ajuntament millora les instal·lacions del CEIP Anxaneta

L'Ajuntament invertirà 170.043,15 euros en treballs de millora i adequació del Centre d'Educació Infantil i Primària (CEIP) Anxaneta, ubicat entre la plaça de l'Havana i els carrers del Prat, de Floridablanca i d'Antonio de Solís. La Junta de Govern Local d'ahir, 13 de maig, va aprovar el projecte executiu on es detallen les actuacions que es portaran a terme en aquesta escola que es va inaugurar el febrer de 2007.

La majoria de les millores consisteixen en l'adaptació d'alguns elements de les aules a les necessitats que s'han detectat per part d'alumnes i professorat, així com en el manteniment anual de les instal·lacions. També hi ha un seguit d'actuacions que són reparacions dels elements afectats per l'entrada d'aigua l'agost de 2007. Per acordar aquest seguit de millores, responsables de l'Institut Municipal d'Educació (IME), la directora del CEIP Anxaneta, una comissió de pares i mares i tècnics del Servei d'Obres s'han reunit en set ocasions durant aquest curs 2007-2008. La propera reunió està prevista per al proper 3 de setembre, un cop s'hagin efectuat les millores.

Treballs de fusteria i ferreria

Les aigüeres de les aules infantils de 1r, 2n i 3r i les de l'aula de plàstica, situades a la planta baixa, es baixaran de nivell. També es col·locaran nous protectors de dits en diferents portes i s'adaptaran les portes d'entrada als lavabos de les aules d'infantil. Aquesta adaptació consisteix en generar un element transparent per tenir visió des de l'aula. També es repararan els arrambadors del passadís d'entrada i es faran diverses actuacions per aconseguir una ventilació creuada. Dues zones del paviment del gimnàs, les que queden davant l'escenari, es repararan. Està previst instal·lar reixes de ventilació a les portes del magatzem de la zona del gimnàs. L'aula de plàstica també rebrà millores amb la substitució dels materials que s'han malmès.

El pressupost d'aquestes actuacions és de 59.998,08 euros.

Jardineria, lampisteria i treballs de paleta

Aquests treballs s'efectuaran a l'entorn de l'edifici del CEIP Anxaneta. En concret es crearan tres escossells a la plaça de l'Havana on es plantaran tres plataners.

Les dues terrasses que existeixen en la banda est i oest del CEIP Anxaneta es faran transitables per poder portar a terme activitats. A la zona del pati, es crearan zones diferenciades de joc i a la pista d'esports es col·locarà una font amb dues aixetes, situades a diferents alçades.

El pressupost d'aquestes millores és de 58.334,88 euros.

Pintura i aïllament acústic

Els treballs de pintura han de millorar l'estat de les parets de la planta baixa de l'edifici on hi ha humitats després de l'entrada d'aigua que es va produir l'estiu passat. També s'ha de repintar la pista esportiva on s'acumula aigua al matins hivernals de forma que no es pot practicar esports durant les primeres hores lectives. Per aquest motiu, es repintarà el marcatge d'una camp de mini handbol, de 20 x 13, així com un nou marcatge d'una pista de handbol de mides 38 x 18.

El pressupost de pintura és de 8.652,67 euros.

El gimnàs, l'aula de música i el menjador són els espais que s'aïllaran durant aquest estiu perquè s'ha detectat que hi ha un efecte de reverberació que és un conjunt de reflexions successives de les ones sonores que produeixen un fenomen de persistència del so. En el gimnàs i en l'aula de música s'ha optat per instal·lar uns cilindres fono absorbents que milloraran el confort acústic d'aquetes sales. En el cas del menjador, la solució adoptada ha estat la d'instal·lar unes pantalles absorbents verticals que són de fàcil neteja.

El pressupost de les millores acústiques és de 43.057,52 euros.