Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament modificarà el Pla General d'Ordenació per construir a Cerdanyola l'escola bressol El Molí de Vent

Escoltar

L'Ajuntament modificarà el Pla General d'Ordenació per construir a Cerdanyola l'escola bressol El Molí de Vent

L'Ajuntament de Mataró ha iniciat els treballs per modificar puntualment el Pla General d'Ordenació Municipal en l'àmbit comprès entre el carrer de Joan Maragall, l'escola dels Salesians, la urbanització de Sant Salvador i la ronda de Ramon Turró. El canvi de planejament afecta a una superfície de 28.804 m², on està prevista la construcció de l'Escola Bressol (EB) El Molí de Vent, una nova escola de primària, habitatge públic dotacional i un aparcament privat.

El regidor d'Urbanisme, Ramon Bassas, i la presidenta del Pla Integral de Cerdanyola, Carme Esteban, van presentar ahir en roda de premsa els trets fonamentals de la modificació urbanística.

Els terrenys afectats comprenen una antiga finca rústega amb les úniques construccions d'una edificació aïllada, un dipòsit i el tancat perimetral de la finca. La zona situada a tocar del carrer del Molí de Vent, es destina actualment a aparcament.

L'Ajuntament és, des del passat març, propietari de la part de la finca que es destinarà a espais lliures i equipaments públics; mentre que la congregació religiosa dels Salesians és propietari dels sòls privats que formen part de l'escola existent.

Habitatges i escola bressol

En concret, la proposta preveu construir 42 habitatges públics dotacionals de lloguer amb 50 places d'aparcament, distribuïts en dos blocs lineals que se situen perpendiculars al carrer de Joan Maragall.

L'edifici situat a la cota superior serà de 3 plantes, i el situat a la cota més baixa en tindrà 4. L'EB El Molí de Vent estarà situada a la planta baixa d'aquest darrer edifici, de manera que totes les aules quedaran orientades al sud. Els habitatges i l'escola bressol ocuparan 3.059 m² de sòl, i suposaran un sostre edificat de 5.400 m².

Nova escola de primària

Es destinaran 9.753 m² dels terrenys a la futura construcció d'un nou Centre d'Educació Infantil i Primària (CEIP) de dues línies, que quedarà situat entre les instal·lacions actuals de l'escola Salesians i la ronda de Ramon Turró.

L'escola estarà formada per dos barres edificatòries situades a diferent cota d'acord a l'orografia dels terrenys. Es preveu respectar al màxim la vegetació existent als terrenys i integrar l'equipament a l'entorn natural. Les pistes de joc i espais lliures pavimentats es situaran a la part baixa de la finca.

La proposta de modificació del Pla General preveu també una petita ampliació dels equipaments privats de l'escola dels Salesians, amb una nova construcció d'una planta que quedaria situada al costat de la casa existent entre l'àmbit que ocuparà la futura escola de primària i l'escola bressol.

Aparcament

El nou planejament permetrà la construcció en el futur d'un aparcament soterrat dins de l'àmbit de sòls privats, al subsòl del camp de futbol dels Salesians (11.333 m²). Donat que les mancances d'aparcament al barri s'han quantificat en 406 places, es preveu que aquest aparcament podria tenir un mínim de 500 places. L'accés al mateix es farà pel carrer dels Salesians.

L'augment de places d'aparcament permetrà, en un futur, reconvertir el carrer de Joan Maragall, mitjançant l'ampliació de voreres i la dotació d'arbrat.

Espais lliures

La proposta preveu 2.947 m² d'espais lliures, que es localitzaran en tres zones concretes:

- s'estableix una zona verda a la confluència entre la ronda de Ramon Turró i el carrer de Joan Maragall;

- es preserva com a zona verda l'espai proper a la ronda de Ramon Turró i la urbanització de Sant Salvador, que quedarà integrada al parc de Can Boada;

- es planteja una nova zona verda de forma triangular a la confluència entre els carrers del Molí de Vent i dels Salesians, que servirà d'entrada a la zona d'equipaments.

Tramitació

La proposta de modificació es va presentar el passat 30 de setembre al Grup de treball d'Urbanisme, Mobilitat i Medi Ambient del Consell Territorial del Pla Integral de Cerdanyola, i ahir a la Comissió Municipal Informativa de Serveis Territorials.

El nou planejament es portarà a aprovació inicial al Ple de novembre. La modificació del Pla General haurà de superar després els tràmits d'exposició pública, aprovació provisional i aprovació definitiva, aquesta última a càrrec de la Generalitat de Catalunya.

Vista aèria de l'àmbit afectat

Proposta de modificació