Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament presenta Butaka, un nou projecte per acostar les arts escèniques als joves de la ciutat

Escoltar

L'Ajuntament presenta Butaka, un nou projecte per acostar les arts escèniques als joves de la ciutat

El president del Patronat Municipal de Cultura (PMC), Sergi Penedès, i la regidora de Joventut i Dona, Ana Barrera, han presentat avui en roda de premsa el projecte Butaka. Aquesta iniciativa cultural és la primera que s'adreça exclusivament als joves i constarà de tres espectacles. El projecte està promogut per l'Ajuntament i La Xarxa.

El projecte Butaka té com a finalitat apropar el món de les arts escèniques al joves, a més de crear un ambient favorable per a la creació i consolidació de nous públics arreu del territori i que els joves entrin i s'habituïn a estar en centres culturals i fins i tot que aquests esdevinguin espais de trobada.

Una novetat d'aquest iniciativa és que compta amb el suport de joves de la ciutat i de municipis veïns que sota el nom de butakers faran d'ambaixadors del projecte i s'encarregaran de difondre i animar a participar a d'altres joves a participar en les activitats programades. A Mataró s'han format 43 joves que seran els encarregats d'incentivar i implicar els companys en aquest projecte. Aquest paper també anirà a càrrec de les dinamitzadores juvenils del Servei de Joventut.

El Butaka s'està fent també a Sant Feliu de Llobregat, Olesa de Montserrat, Vilassar de Dalt i Manresa.

Programació del Butaka

El primer espectacle serà el dissabte 9 de febrer a les 21 h, a la Sala Clap (carrer de Serra i Moret, 6), amb "Scrakeja't", a càrrec de CobosMika Company. Aquest espectacle combina el hip hop amb la dansa contemporània i el teatre físic, i és una autèntica demostració del que és capaç de fer un cos en moviment. Per aprofitar les energies sorgides de l'espectacle, un cop acabat hi haurà una festa hip hopera amb els assistents i el grup "D'Block, the On Stage Company".

El segon espectacle Butaka serà "Circ de Sara", de l'Ateneu Popular de 9 Barris, que es podrà veure el dissabte 19 d'abril a les 9 del vespre al Teatre Monumental (La Riera, 169). Les representacions tenen un preu de 6 €.

A més a més, a partir del primer espectacle del projecte Butaka en neix un altre de paral·lel: uns tallers de hip hop a càrrec del grup "D'Block, the On Stage Company", els membres del qual treballaran coreografies amb joves de la ciutat durant 10 dissabtes. El resultat d'aquest treball s'exhibirà davant el públic durant els actes de celebració del Dia Internacional de la Dansa.

Oferta per a tots els públics

Mataró té una oferta escènica adreçada a tots els públics. Per al públic adult, el PMC programa una temporada estable de teatre i dansa al Teatre Monumental en dos blocs, de setembre a desembre i de gener a maig. Pel que fa al públic infantil també té una extensa oferta al mateix Teatre Monumental, amb els espectacles que organitza La Xarxa i els espectacles musicals que organitza el PMC i des d'aquest any també la Casa de la Música Popular: les activitats familiars. A part hi ha tota l'oferta pedagògica a les escoles de la campanya "Anem al teatre", un projecte conjunt entre la Diputació de Barcelona, el PMC i l'Institut Municipal d'Educació.