Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament presenta dos estudis sobre sectors econòmics creadors d'ocupació

Escoltar

L'Ajuntament presenta dos estudis sobre sectors econòmics creadors d'ocupació

L'Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPEM) va presentar els resultats de dos estudis sobre dos sectors econòmics: el de l'atenció a les persones amb dependència i el d'instal·lació i manteniment. Els estudis es basen en informació subministrada per les empreses dels sector i es van realitzar en el marc del Pacte Local per a l'Ocupació, l'acord signat entre l'Ajuntament, els sindicats UGT i CCOO i la Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme, per fomentar la plena ocupació, la millora de la qualitat i la productivitat del treball i la cohesió i inclusió social.

El primer estudi analitza l'activitat productiva i l'ocupació de les empreses instal·ladores i de manteniments a Mataró, que majoritàriament són de dimensions reduïdes. Les conclusions de l'informe senyalen que el sector disposa d'una complerta oferta formativa, però que la visió a curt termini d'aquestes petites empreses instal·ladores provoca que no es planifiqui ni es faci créixer el seu valor mitjançant la formació. Per això reclama un canvi d'actitud, per adaptar-se a la nova realitat i situar el client com a objectiu prioritari. Això suposaria passar de ser instal·lador a empresa instal·ladora i desenvolupar una visió estratègica del negoci a mig i llarg termini.


Un sector afavorit per la nova legislació

El segon estudi se centra en el sector de serveis d'atenció a persones amb dependència a Mataró i el Maresme. Aquest sector s'ha vist influït per l'aplicació de la Llei per a la Promoció de l'Autonomia Personal i l'Atenció a la Dependència (aprovada el 2006), coneguda popularment com la Llei de la Dependència. Es tracta de centres sociosanitaris, residencies o centres de dia, que majoritàriament expressen la intenció de mantenir o augmentar el seu personal en el pròxim any.

Les dades dels dos estudis mostren els perfils professionals necessaris i les principals mancances en la formació professional, informació que ajudarà a definir millor les ofertes de formació ocupacional i empresarial que desenvolupa el servei d'ocupació de l'IMPEM.