L'Ajuntament presenta dos estudis sobre sectors econòmics creadors d'ocupació

L'Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPEM) va presentar els resultats de dos estudis sobre dos sectors econòmics: el de l'atenció a les persones amb dependència i el d'instal·lació i manteniment. Els estudis es basen en informació subministrada per les empreses dels sector i es van realitzar en el marc del Pacte Local per a l'Ocupació, l'acord signat entre l'Ajuntament, els sindicats UGT i CCOO i la Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme, per fomentar la plena ocupació, la millora de la qualitat i la productivitat del treball i la cohesió i inclusió social.

El primer estudi analitza l'activitat productiva i l'ocupació de les empreses instal·ladores i de manteniments a Mataró, que majoritàriament són de dimensions reduïdes. Les conclusions de l'informe senyalen que el sector disposa d'una complerta oferta formativa, però que la visió a curt termini d'aquestes petites empreses instal·ladores provoca que no es planifiqui ni es faci créixer el seu valor mitjançant la formació. Per això reclama un canvi d'actitud, per adaptar-se a la nova realitat i situar el client com a objectiu prioritari. Això suposaria passar de ser instal·lador a empresa instal·ladora i desenvolupar una visió estratègica del negoci a mig i llarg termini.


Un sector afavorit per la nova legislació

El segon estudi se centra en el sector de serveis d'atenció a persones amb dependència a Mataró i el Maresme. Aquest sector s'ha vist influït per l'aplicació de la Llei per a la Promoció de l'Autonomia Personal i l'Atenció a la Dependència (aprovada el 2006), coneguda popularment com la Llei de la Dependència. Es tracta de centres sociosanitaris, residencies o centres de dia, que majoritàriament expressen la intenció de mantenir o augmentar el seu personal en el pròxim any.

Les dades dels dos estudis mostren els perfils professionals necessaris i les principals mancances en la formació professional, informació que ajudarà a definir millor les ofertes de formació ocupacional i empresarial que desenvolupa el servei d'ocupació de l'IMPEM.