Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament presenta el programa d'activitats d'educació vial, prevenció i civisme als centres educatius de la ciutat

Escoltar

L'Ajuntament presenta el programa d'activitats d'educació vial, prevenció i civisme als centres educatius de la ciutat

La Unitat d'Educació Viària, Prevenció i Civisme de la Policia Local de Mataró presentarà, el 4 i 8 de setembre, el programa d'activitats dirigides als alumnes de primària, secundària, batxillerat i cicles formatius dels centres educatius de la ciutat. El regidor de Via Pública, Oriol Batista, ha presidit la sessió d'avui, dirigida especialment als docents de primària.

L'objectiu d'aquestes activitats que es porten a terme durant el curs és fomentar l'adquisició de coneixements per a la identificació, reflexió i conscienciació vers les conductes incíviques i de risc per aconseguir una convivència col·lectiva millor i una mobilitat més sostenible i segura.

Les jornades de presentació van dirigides als directors/es dels centres educatius de la ciutat i es portaran a terme, a les 9.30 h, en dues sessions a l'edifici de Via Pública de la plaça de Granollers: avui es presentarà el programa general per a primària i el 8 de setembre està previst presentar el de secundària, batxillerat i cicles formatius.

Després d'aquestes jornades, els responsables de les escoles efectuen una preinscripció per a les activitats que els interessen. El curs passat es van formar 9.767 alumnes: 5.443 d'infantil i primària i 4.324 d'ESO, batxillerat i cicles formatius.

Programa de secundària

Els alumnes d'ESO, batxillerat i cicles formatius tindran la possibilitat de fer dues noves activitats. D'una banda, hi ha l'activitat "Internet Segura" que donarà als joves consells per garantir la seguretat en l'ús del web-cam, el messenger i els xats; l'existència de programes maliciosos; el tipus de contrasenyes i els antivirus, entre d'altres. D'altra banda, la "Fundación Alcohol y Sociedad" oferirà el seu programa pedagògic "Adolescència i alcohol" que vol resoldre dubtes sobre la presa de decisions dels joves relacionada amb el consum de begudes alcohòliques i donarà informació tècnica sobre l'alcohol.

Una altra de les novetats és el curs "Llei penal del menor", dirigit al claustre de professors dels centres educatius. Els continguts mostraran la filosofia de la llei i la responsabilitat penal dels menors d'edat i l'actuació policial davant de diferents situacions produïdes fora i dins del centre educatiu.

A banda de les novetats, la programació inclou els cursos "Conductes cíviques i socials de solidaritat", "Prevenció del consum de drogues", "El jove en el trànsit", "Taller d'educació viària, prevenció i civisme (el ciclomotor)", "Conducció segura i responsable", "Prevenir és viure", "Prevenció del consum de drogues", "Alcohol, drogues, medicaments i conducció".

Programa de primària

En aquesta etapa formativa, els nens i nenes poden aprendre a través dels cursos "El bon vianant", "Conec els Bombers i col·laboro amb ells", "L'usuari del transport públic i les entitats" i "La bicicleta, el meu primer vehicle".

Des de la Unitat d'Educació Viària, Prevenció i Civisme de la Policia de Mataró es fa arribar als centres educatius el material pedagògic perquè es pugui fer un treball previ a l'activitat que consta d'una part teòrica i d'una pràctica.

Les entitats i organismes que participen en aquestes activitats formatives són el Servei de Salut Pública i Consum de l'Ajuntament de Mataró, el Servei Català de Trànsit, la Policia Local, la Creu Roja, els Bombers de la Generalitat del Parc de Mataró, Mataró Bus, Hospital de Mataró, Mossos d'Esquadra i la "Fundación Alcohol y Sociedad".

Dues imatges d'activitats realitzades durant el curs passat.