Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament renovarà els paviments de sis carrers situats a Ciutat Jardí, Els Molins i Eixample

Escoltar

L'Ajuntament renovarà els paviments de sis carrers situats a Ciutat Jardí, Els Molins i Eixample

La Junta de Govern Local va aprovar ahir el projecte de millora de paviments de sis carrers de la ciutat. En concret, es tracta dels carrers de la Sagrada Família i de Santa Semproniana, situats a l'àmbit de Ciutat Jardí; del tram del carrer de Leandro Fernández de Moratín entre els carrers d'Emili Cabañes i Melcior de Palau, a l'Eixample; i del carrer de les Caramelles i els passatges del Pare Josep Rius i d'Antoni Regàs, situats als Molins.

Al carrer de la Sagrada Família es substituiran les llambordes de granit de la calçada per paviment d'asfalt. Es mantindrà l'estructura actual amb calçada, voreres i una línia d'aparcament en cordó a la banda de muntanya. Les voreres es pavimentaran amb llamborda del mateix color que les utilitzades a la resta de carrers de la urbanització de Ciutat Jardí. A l'entrada i sortida del vial i a l'encreuament amb el carrer de Sant Antoni Maria Claret es construiran plataformes elevades per donar prioritat als vianants i reduir la velocitat dels vehicles.

Pel que fa al carrer de Santa Semproniana, es demoliran les vores de la calçada per col·locar la rigola, es renovarà l'asfalt de la calçada i es substituiran els escocells afectats. L'entrada del carrer, des de la plaça del Palau, es resoldrà amb un pas elevat pavimentat amb llamborda.  

El tram del carrer de Leandro Fernández de Moratín inclòs al projecte es reurbanitzarà mantenint la mateixa secció. Es substituiran les llambordes de granit de la calçada, molt deteriorada, per paviment asfàltic, i les voreres es pavimentaran amb panot. La cruïlla amb el carrer d'Emili Cabanyes es farà elevada per millorar l'accessibilitat.

L'actuació al carrer de les Caramelles consistirà en l'ampliació de la vorera que està a tocar del parc de Can Clavell. La calçada, que ara és de 10 metres d'ample, quedarà reduïda a 7 metres. La nova vorera es pavimentarà amb panot i s'hi plantarà una alineació d'arbres, en concret avellaners mediterranis (Corylus colurna). L'entrada de vehicles es resoldrà mitjançant un pas elevat.

Per últim, el projecte preveu urbanitzar els passatges del Pare Josep Rius i d'Antoni Regàs amb un paviment a únic nivell de llamborda de pedra artificial sobre base de formigó. Aquests dos vials tenen una amplada total de 3,90 metres i les voreres actuals no compleixen la normativa d'accessibilitat. Les llambordes de granit que actualment formen la calçada del passatge del Pare Josep Rius es recuperaran per ser utilitzades en altres obres de l'Ajuntament, tal i com es fa a tots els carrers on es substitueixen.

El projecte té un termini d'execució de 5 mesos. Abans que comencin els treballs, el projecte haurà de superar els tràmits d'exposició pública, aprovació definitiva, licitació i adjudicació a una empresa constructora. Les obres tenen un pressupost previst de 297.018 euros.