Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament repartirà 170 exemplars de l'Agenda Llatinoamericana Mundial del 2009

Escoltar

L'Ajuntament repartirà 170 exemplars de l'Agenda Llatinoamericana Mundial del 2009

L'Agenda Llatinoamericana Mundial del 2009 es presentarà avui, a les 19 h, en un acte oficial a Can Palauet ( carrer d'en Palau, 32). El regidor de Presidència i Participació Ciutadana, Carlos Fernández, presidirà la presentació que comptarà amb la pedagoga, historiadora i cooperant a Nicaragua, Roser Solà, així com amb l'actuació del grup musical Mambré. L'acte està organitzat per l'Ajuntament i la Fundació Grup Tercer Món Mataró i té la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

L'agenda, que porta enguany el lema "Cap un nou socialisme, la utopia continua", està impulsada per la Coordinadora d'ONG de les comarques gironines i l'Alt Maresme, coordinada per la Comissió de l'Agenda Llatinoamericana i compta amb el suport del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

La secció de Civisme i Cooperació de l'Ajuntament distribuirà 170 exemplars als centres escolars, associacions i entitats solidàries de la ciutat. Amb l'agenda també es repartirà el calendari solidari que es presenta en format pòster i on cada mes es destaca una efemèride relacionada amb la solidaritat i la cooperació.

L'Agenda és una eina pedagògica per difondre i construir la cultura de la solidaritat i promoure la reflexió social. És una eina de formació i transformació i un dels llibres més difosos a Llatinoamèrica amb una tirada mundial de 60.000 exemplars. A Catalunya se n'editen 7.500. Es publica anualment a uns 30 països traduïda a 8 idiomes diferents.