Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament signa el conveni anual amb l'Associació Infantil i Juvenil Casal Xerinola

Escoltar

L'Ajuntament signa el conveni anual amb l'Associació Infantil i Juvenil Casal Xerinola

Aquest matí ha tingut lloc la signatura del conveni regulador de la subvenció concedida per l'Ajuntament a l'Associació Infantil i Juvenil Casal Xerinola, per a la realització d'activitats amb joves a Cerdanyola. La regidora de Joventut i Dona, Ana Barrera, i la presidenta de l'Associació Infantil i Juvenil Casal Xerinola, Meritxell Pérez, han signat aquest acord, que serà vigent fins al 31 de desembre del 2008.

L'Ajuntament es compromet a aportar 47.055,91 euros i a donar suport tècnic i de recursos humans (dinamitzadora juvenil i tècnics de programes), i d'infraestructura (cessió espais del Casal Joves de Cerdanyola i del Centre Cívic Cerdanyola) a l'Associació Casal Xerinola, perquè pugui desenvolupar plenament les activitats programades.

Per la seva part, l'Associació Casal Xerinola es compromet a destinar la subvenció a la realització d'un Espai Jove per a majors de 12 anys durant tot l'any, exceptuant el mes d'agost. Aquest estarà obert entre les 17.30 i 20.30 h, com a mínim.


Objectius de l'Espai Jove

- Transformar el temps de lleure dels joves.

- Col·laborar amb els diferents serveis municipals; afavorir processos de socialització.

- Treballar l'autonomia personal i l'esperit crític.

- Detectar possibles situacions de risc social o laboral i derivar-les al Servei Municipal de Benestar Social i Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), perquè siguin atesos d'acord amb els protocols existents.

- Transformar l'Espai Jove en un referent lúdic, educatiu i cultural per als joves de Cerdanyola

- Instal·lar un Punt d'Informació Juvenil descentralitzat.

- Treballar en xarxa amb les entitats del barri.


L'Associació Infantil i Juvenil Casal Xerinola també participarà en els espais de coordinació (consells de participació sectorials, grups de treball i altres) amb altres entitats juvenils i de la ciutat i treballarà en xarxa amb aquestes entitats i els serveis municipals per enfortir la seva tasca comunitària i social en el marc de la ciutat.

Es constitueix una comissió mixta de seguiment, integrada pels responsables de l'entitat i del Servei de Joventut i Dona, que concretarà els termes de col·laboració i fixarà els plans d'actuació conjunta. La signatura d'aquest conveni s'engloba en la funció de l'Ajuntament d'ajudar a les activitats que es consideren d'interès públic o social per al municipi.


D'esquerra a dreta, la presidenta de l'Associació Infantil i Juvenil Casal Xerinola, Meritxell Pérez, i la regidora de Joventut i Dona, Ana Barrera.