Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament signa els convenis de col·laboració amb diferents entitats comercials i d'hostaleria de la ciutat

Escoltar

L'Ajuntament signa els convenis de col·laboració amb diferents entitats comercials i d'hostaleria de la ciutat

La presidenta de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), Alícia Romero, el vicepresident de la Unió de Botiguers de Mataró (UB) i president en funcions, Jordi Vallcorba, el president de l'Associació de Comerciants i Professionals del Nou Centre de Mataró, Jordi Llargués, i el president del Gremi d'Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme, Antoni Graupera, han presentat aquest matí en roda de premsa, els convenis de col·laboració d'enguany.

Aquests acords, signats per segon any consecutiu, busquen la col·laboració de l'IMPEM amb les entitats d'àmbit comercial i d'hostaleria de la ciutat, per poder finançar els plans de dinamització comercial previstos per aquestes entitats durant el 2008, prestar assessorament tècnic i actuar com a intermediaris entre les associacions i l'Ajuntament.

Casa d'Oficis

Com a novetat respecte als convenis de l'any passat, s'ha fixat la col·laboració per part de les entitats amb el projecte Casa d'Oficis Mataró CTC, Comerç i Turisme per a la ciutat, que es duu a terme des del Servei d'ocupació de l'IMPEM i que suposarà la participació dels alumnes de la Casa d'Oficis en diversos serveis relacionats amb l'aprenentatge en l'àmbit de la dinamització comercial i turística. Les entitats també participen en les accions de conciliació de la vida laboral i familiar, en el marc de la responsabilitat social de les empreses.

Ajudes als plans de dinamització

L'IMPEM col·laborarà als plans de dinamització de la UB amb un finançament de 65.000 euros i com a novetat d'aquest any s'inclouran les accions de dinamització de l'entorn de la plaça Gran per apaivagar l'impacte de les obres. L'IMPEM també col·laborarà amb el pla de dinamització de l'Associació de Comerciants i Professionals del Nou Centre de Mataró amb 14.000 euros. I també amb el del Gremi d'Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme, aportant un finançament de 6.000 euros per al pla de dinamització, un estudi de mercat per captar la demanda potencial de formació per a una futura escola d'hostaleria i l'actualització dels continguts de la guia gastronòmica de Mataró, entre d'altres.

A part d'aquests convenis, l'IMPEM té previst signar-ne d'altres per a accions més específiques com la difusió de la marca de ciutat "Mataró, ciutat mediterrània" dins l'àmbit nàutic a la que ajudarien la secció de rem dels Capgrossos i l'embarcació Solaris. La resta d'entitats de la ciutat vinculades al sector turístic i del comerç poden aspirar a una línia d'ajuts anual de l'IMPEM per a subvencionar els plans de dinamització, dotada amb 20.000 euros.