Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament signa un conveni amb el departament d'Educació per compartir la gestió de l'educació a la ciutat

Escoltar

L'Ajuntament signa un conveni amb el departament d'Educació per compartir la gestió de l'educació a la ciutat

 


 


 


 


 


L'alcalde, Joan Antoni Baron, i el conseller d'Educació de la Generalitat de Catalunya, Ernest Maragall, han signat avui un acord per compartir responsabilitats en el disseny de l'educació.


 


El conveni de corresponsabilització, signat per al període 2008-2010, suposa donar un pas endavant en les relacions entre l'administració de la Generalitat i els ens locals. Fins ara, les dues administracions exercien, en el terreny educatiu, col·laboracions puntuals, mentre que amb el conveni passaran de col·laborar a compartir responsabilitats.


 


Aquesta nova relació s'emmarca en un dels objectius de la futura Llei d'Educació de Catalunya, i que alhora era un dels criteris del Pacte Nacional per l'Educació. Es tracta d'aconseguir un millor disseny educatiu dels municipis tenint en compte que les entitats locals són les que tenen un contacte més directe amb el territori i poden conèixer bé quines són les seves necessitats.


 


En el cas del conveni amb l'Ajuntament de Mataró, es planificaran els ensenyaments a impartir els propers anys. Això implica dissenyar l'oferta i la planificació dels grups en funció de la seva distribució pel territori. Un dels objectius que ha d'assolir l'Oficina Municipal d'Escolarització és aconseguir la cohesió social, l'excel·lència i l'equitat. Per tant, el conveni també contemplarà de quina forma s'ha de fer la distribució de la matrícula i l'estudi dels centres educatius que cal crear.Un altre dels apartats que inclou l'acord és el disseny de les obres d'ampliació i reforma de centres educatius, que ha de tenir en compte criteris com l'escolarització o la seguretat.


 


Un altre dels apartats bàsics de la corresponsabilització fa referència als plans específics com ara els plans educatius d'entorn o els programes d'innovació educativa, importants per aconseguir incrementar el nombre de graduats en educació secundària obligatòria. Finalment, l'acord amb l'Ajuntament de Mataró també contempla la col·laboració per a finançar els centres d'ensenyament de persones adultes de titularitat municipal.


 


Per tal de concretar totes aquestes mesures, es crearà una taula única on el Departament d'Educació i l'Ajuntament de Mataró elaboraran els plans anuals. La taula concretarà posteriorment quines seran les accions concretes per a desenvolupar el conveni, quin serà el finançament de què es disposa i com es dissenyarà el calendari corresponent.