Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcalde inaugura la primera fase de les obres de millora de l'Estadi Municipal d'Atletisme

Escoltar

L'alcalde inaugura la primera fase de les obres de millora de l'Estadi Municipal d'Atletisme

Els treballs s'han basat en la creació de dos carrils més de competició i en la millora dels equipaments de l'estadi per ajustar-se a les normatives establertes per la Federació Espanyola d'Atletisme. L'alcalde, Joan Antoni Baron, té previst inaugurar demà dissabte 20 de desembre la primera fase de les obres.

L'Estadi Municipal d'Atletisme es situa entre la carretera de Cirera, la riera de Cirera i el carrer de Josep Trueta. Gràcies a les obres de millora, es preveu augmentar la demanda esportiva de la ciutat i l'estadi podrà acollir, si es considera, competicions de primera categoria d'àmbit català i espanyol.

Els usuaris de l'equipament esportiu ja han pogut traslladar de nou la seva activitat a l'estadi, que va obrir les seves portes el passat mes de novembre després de rebre l'homologació com a classe 1 de la Real Federación Española de Atletismo. Mentre han durat les feines, aquests han utilitzat diferents espais esportius de la ciutat i de poblacions properes.

Programa de la inauguració

L'Institut d'Esports (IE) i la Comissió de Clubs d'Atletisme de Mataró, amb l'autorització de la Federació Catalana d'Atletisme (FCA) i amb el control del Col·legi de Jutges de la FCA, han organitzat diferents proves atlètiques que tindran lloc durant la jornada inaugural. A l'acte hi assistiran l'alcalde, Joan Antoni Baron, el president de l'IE, Ivan Pera, el president de l'empresa municipal d'urbanisme PUMSA, Ramon Bassas, i el president de la Comissió de Clubs d'Atletisme de Mataró, Jordi Buscà.

A les proves poden participar els atletes dels clubs de la ciutat i dels clubs d'atletisme de Granollers i de Calella que han acollit als atletes de Mataró a les seves instal·lacions durant el període d'obres. L'Agrupació Atlètica Catalunya i atletes d'altres clubs residents a Mataró també estan convidat a aquesta jornada de celebració.

Les proves que es portaran a terme són el salt de llargada, salt d'alçada, el llançament de disc i el salt amb perxa. La jornada no és competitiva i tots els participants rebran una medalla commemorativa.

Les diferents proves començaran a les 16 h. Una hora més tard, a les 17 h, es farà una visita a les instal·lacions de l'Estadi Municipal d'Atletisme perquè tots els assistents coneguin les millores que s'han efectuat. Després de la visita, s'efectuaran els parlaments i a continuació continuaran les proves d'atletisme.

Millores realitzades

Les actuacions que s'han realitzat en aquesta primera fase de les obres han estat les següents:

-Creació de dos carrils més de competició a la pista d'atletisme, de manera que s'ha passat dels 6 als 8.

-Construcció d'un carril addicional al perímetre de la pista pels entrenaments de fons.

-Instal·lació d'un nou paviment a tota la pista.

-Millora de la zona central de la pista amb gespa natural per la pràctica de proves atlètiques com llançament de javelina, llançament de pes o el llançament de disc, entre altres.

-Instal·lació d'una pista d'escalfament de gespa artificial al voltant de tota la pista d'atletisme.

-Instal·lació d'una nova xarxa d'il·luminació i de reg.

-Compra de casetes prefabricades destinades provisionalment a vestidors i a sala antidopatge. Es manté el gimnàs annex a l'estadi.

-Enderroc de l'antic edifici de vestidors i el magatzem, dels murs adjacents a les grades i de les voreres que existien a la zona d'obres.

Inversió i actuacions futures

Aquests treballs, que ha promogut l'empresa municipal Promocions Urbanístiques de Mataró, SA (PUMSA), van ser adjudicats a FCC Construcción, SA, i ha estat necessària una inversió de 3,1 milions d'euros, una xifra superior al pressupost inicial que va ser de 2,6 milions d'euros. La diferència entre els dos pressupostos, de mig milió d'euros, respon a una sèrie de millores que s'han introduït en el projecte inicial.

El projecte bàsic de reforma total de l'Estadi preveu altres actuacions per a fases posteriors, com la construcció d'un edifici de vestidors definitiu, un gimnàs nou, una graderia per a 3.000 espectadors, aparcament, accessos i una torre de control per acollir instal·lacions complementàries com el fotofinish. La remodelació de l'Estadi Municipal d'Atletisme és un dels compromisos del Pla de Millora de l'Atletisme signat entre els club de Mataró i l'IE per a promocionar aquest esport a la ciutat.