Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcalde inaugurarà el parc de La Pollancreda i l'aparcament de Torre Llauder després de les obres de millora

Escoltar

L'alcalde inaugurarà el parc de La Pollancreda i l'aparcament de Torre Llauder després de les obres de millora

L'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, té previst inaugurar el proper diumenge 20 de juliol a les 19 h el parc urbà de La Pollancreda i l'aparcament gratuït de la vil·la romana de Torre Llauder. L'empresa municipal Promocions Urbanístiques de Mataró, SA (PUMSA) ha promogut els treballs de millora, remodelació i condicionament de tots dos espais.

Millora de La Pollancreda

El parc de La Pollancreda s'inclou dins l'àmbit del clos arqueològic de la vil·la romana de Torre Llauder (Bé Cultural d'Interès Nacional), i ocupa una superfície de 16.000 m2 en contacte amb la Porta Laietana, entre l'avinguda de Lluís Companys, el Camí Ral i el carrer de Roma. Es tracta d'un espai singular de Mataró, ja que només existeixen dues arbredes urbanes d'aquestes característiques a la ciutat: La Pollancreda i la pineda de La Llàntia.

L'actuació a aquest espai ha consistit, bàsicament, en fer la conservació del parc millorant-ne les condicions en què es trobava abans de les obres, per tal que es mantingui en bon estat a la vista de futures excavacions arqueològiques que es puguin fer, i que han condicionat aquests treballs. El conjunt de treballs a La Pollancreda ha perseguit l'objectiu de potenciar el parc per a l'ús de la ciutadania, com a espai de passeig, oci i gaudiment.

A més, s'ha estudiat el trajecte fet pels usuaris i s'han habilitat una sèrie d'itineraris per als vianants, que respecten l'arbreda existent, i que estan il·luminats. Aquesta actuació persegueix un doble objectiu: d'una banda, millorar-ne l'accés i, de l'altra, protegir el parc per tal que la circulació diària dels usuaris no el faci malbé.

Altres actuacions han consistit en la renovació i increment del mobiliari urbà distribuït per tot el parc, la instal·lació d'una nova xarxa d'enllumenat i l'adaptació de la plaça annexa a La Pollancreda amb la col·locació de jocs infantils.


Respecte de les places d'aparcament

L'aparcament en superfície, de caràcter gratuït, ocupa una illa entre el clos arqueològic de la vil·la romana de Torre Llauder, el carrer de Roma, la part posterior dels edificis amb façana al carrer de Sant Valentí i el carrer de Javier Castaños. Un cop realitzats els treballs de millora de l'aparcament aquest es va obrir de nou al públic el passat 9 de maig.

Les obres han comprès una nova distribució de l'espai mitjançant l'adequació de les illes que delimiten les zones d'aparcament per tal de facilitar la circulació dels vehicles. Aquesta nova ordenació ha permès la plantació d'espècies arbustives i arbòries als parterres de l'aparcament, on s'ha instal·lat una nova xarxa de reg. També s'ha tornat a pavimentar el terra.

El projecte també ha inclòs actuacions a les places d'estacionament que se situen al llarg de tot el carrer de Roma, com la millora dels parterres. Tant a l'àmbit d'aquest carrer, com a l'aparcament, s'han respectat el número de places d'estacionament existents, que són un total de 279, i fins i tot se n'han creat algunes de noves.


Inversió en les obres

Les obres de millora de La Pollancreda i de l'aparcament de Torre Llauder les ha realitzat l'empresa EXCA-JMAS, SLU, i s'hi ha destinat una inversió de 501.747 euros, IVA inclòs.