Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcalde nomena un nou instructor de l'expedient informatiu obert al cap de Servei de la Policia Local

Escoltar

L'alcalde nomena un nou instructor de l'expedient informatiu obert al cap de Servei de la Policia Local

L'alcalde, Joan Antoni Baron, va dictar ahir una Providència d'alcaldia en virtut de la qual es nomena un nou instructor de l'expedient informatiu obert al cap de Servei de la Policia Local. El text també determina els objectius de l'expedient. La Providència d'alcaldia s'ha donat a conèixer avui dijous a la Junta de Portaveus.
El passat 12 de febrer, alcaldia va ordenar l'obertura d'un expedient informatiu sobre les conseqüències que pot tenir la sentència del Jutjat número 16 de Barcelona que condemna a Juan Francisco Giménez Cernuda, cap del Servei de la Policia Local, per un delicte contra la seguretat del trànsit en donar positiu en un control d'alcoholèmia quan estava fora de servei.
La instrucció de l'expedient informatiu es va designar al cap de Servei Jurídicoadministratiu de Via Pública, Ll.M.C. Al comprovar-se que ha estat aquest mateix lletrat qui va assumir la defensa jurídica de Juan Francisco Giménez Cernuda en la vista oral, l'alcalde ha proveït els següents punts:
"Primer.- Revocar el nomenament com a instructor d'aquest expedient informatiu a Ll.M.C, a causa de la relació professional existent.
Segon.- Nomenar com a instructor de l'expedient informatiu al secretari de l'Ajuntament, Manuel Monfort.
Tercer.- L'expedient informatiu tindrà com objectiu:
. Examinar l'abast de les conseqüències respecte la continuïtat en el lloc de treball del cap de Servei de la Policia Local que pot tenir la sentència del Jutjat número 16 de Barcelona dictada contra el cap de Servei de la Policia Local de Mataró per un delicte contra la seguretat del trànsit en donar positiu en un control d'alcoholèmia a Barcelona quan estava fora de servei.
. Examinar si Ll.M.C ha incorregut en alguna infracció al no haver comunicat a alcaldia la seva intervenció com a lletrat particular en al defensa de Juan Francisco Giménez Cernuda, en el moment de ser designat instructor de l'expedient informatiu".