Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcalde visita els treballs de millora del cementiri dels Caputxins

Escoltar

L'alcalde visita els treballs de millora del cementiri dels Caputxins

L'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, ha visitat avui les obres de millora realitzades al Cementiri Municipal dels Caputxins, al passeig dels Molins. El contracte per a la gestió dels cementiris, amb l'empresa concessionària Cementiris Metropolitans, inclou un pla de rehabilitació per executar, en 5 anys, les obres de millora pendents del cementiri antic de Mataró. El projecte de rehabilitació, que es realitzarà en diferents fases, té un pressupost d'1.740.237 euros i es va aprovar inicialment en el Ple de setembre del 2007.

1a fase del cementiri dels Caputxins

L'empresa CONSTE, SA ha portat a terme la primera fase de les obres de millora al cementiri dels Caputxins. Els treballs, amb un pressupost de 564.430,57 euros, s'han executat en 4 mesos i han consistit en la rehabilitació de quatre illes de nínxols: l'illa L, el cul de sac de l'illa I i les parts posteriors de les illes G i H.

A l'illa L s'han reconstruït una cinquantena de nínxols per adequar-los a les mides necessàries per al seu ús ja que eren d'unes dimensions que dificultaven les tasques de l'enterrament.

A les quatre illes de nínxols, els operaris han canviat les làpides i vidrieres antigues, han repicat les façanes i han col·locat una nova façana de pedra artificial.

Altres treballs que s'han portat a terme en aquestes illes han estat la impermeabilització de les cobertes, la instal·lació de nous baixants i la connexió d'aquests a una nova xarxa de desguassos que s'ha creat. Per últim, s'ha fet una nova instal·lació elèctrica, s'han canviat els punts de llum i s'ha instal·lat nou mobiliari urbà.

Pel que fa a la segona fase de les obres de millora, està previst que la concessionària Cementiris Metropolitans presenti i executi el projecte durant el 2008.

Els forns crematoris del cementiri de les Valls

El 15 de febrer, l'empresa CONSTE, SA va començar les obres de construcció del nou edifici de serveis i forns crematoris del Cementiri Municipal de les Valls, al carrer de Galícia. El projecte, amb un pressupost de 2.032952,77 euros, s'inclou en el contracte existent amb l'empresa Cementiris Metropolitans per a la gestió dels cementiris i es portarà a terme en un termini aproximat de 9 mesos.

El nou edifici serà d'una sola planta, de geometria rectangular i amb una coberta plana. Tindrà una superfície total construïda de 483,24 m² i estarà situat en la confluència entre la carretera de Cirera i el camí del Parc Forestal. L'edifici disposarà d'un porxo, un vestíbul, serveis adaptats, sala d'espera, exposició de marbres, exposició de flors, administració, magatzem, despatxos d'atenció ciutadana, gerència, sala de vetlla, sala de transferència, sala de preparació i dos forns crematoris.

Urbanització de l'entorn i l'accés

Per salvar el desnivell entre la cota de la carretera de Cirera i la cota del nou edifici, està previst la creació de dues plataformes que faran la funció d'aparcament. Les dues plataformes estaran separades per un talús arbrat amb espècies com el xiprer, l'alzina i altres arbres de fulla caduca. Es plantaran 120 arbres i se sembraran 2.200 m² amb plantes herbàcies autòctones.

El camí d'accés que es crearà anirà des de la carretera de Cirera fins al futur aparcament i des d'allà també es podrà anar cap a les dependències del cementiri actual.