Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcalde visita les obres de rehabilitació de la Nau Gaudí

Escoltar

L'alcalde visita les obres de rehabilitació de la Nau Gaudí

L'alcalde, Joan Antoni Baron, el regidor d'Obres, Francesc Melero, la regidora de Joventut, Ana Barrera, la presidenta del Consell Territorial del Centre-Eixample-Havana, Montserrat López i el regidor de Cultura, Sergi Penedès han visitat avui les obres de rehabilitació de la nau de la cooperativa "La Obrera Mataronense" de l'arquitecte Antoni Gaudí, coneguda com a Nau Gaudí. Aquesta construcció, situada entre el carrer de la Cooperativa i el carrer dels Germans Thos i Codina, està inclosa en el Catàleg del Patrimoni Arquitectònic de la ciutat des de l'any 2001.

L'empresa pública municipal Promocions Urbanístiques Mataró, SA (PUMSA) porta a terme, a través de l'empresa adjudicatària La Cornisa, SCCL, la rehabilitació integral de la nau de 780 m² de superfície i la urbanització de la plaça d'Antoni Gaudí. Els treballs en aquesta nau van començar l'any 2002 però van patir retards per problemes amb les dues empreses adjudicatàries anteriors. Davant d'aquesta situació, el consistori va acordar rescindir el contracte d'ambdues i encarregar l'obra a PUMSA.

El pressupost d'execució és d'1.455.266 euros i està previst que les obres finalitzin al maig.

Durant la visita s'han pogut comprovar els treballs de rehabilitació que s'han portat a terme i també aquells que falten per acabar l'obra.

Treballs realitzats

- La rehabilitació de la coberta de la nau formada per teules planes de ceràmica que s'han col·locat sobre una estructura de fusta i el corresponent aïllament tèrmic.

- L'acabament dels 12 arcs parabòlics de fusta.

- La construcció de la part de les façanes que són de maó (façanes est i sud)

- La pavimentació d'una part de la plaça d'Antoni Gaudí

- La construcció d'unes escales i d'un ascensor per accedir a la planta soterrani

- L'estructura interior de la planta soterrani

- Els lavabos exteriors

Aspectes a finalitzar

- La col·lació del paviment interior

- La creació dels perfils metàl·lics de les façanes per instal·lar-hi els vidres posteriorment (façanes nord i oest)

- Els lavabos de la planta soterrani

- La urbanització d'una part de la plaça d'Antoni Gaudí

Un equipament juvenil

Aquest equipament tindrà dues vessants, regulades pel Servei de Joventut de l'Ajuntament i pel servei d'Ocupació de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), que crearan una nova metodologia de treball adreçada als joves, en el marc de la societat de la informació.

Telecentre

Pel Servei de Joventut, el nou equipament es convertirà en un telecentre, un espai jove d'accès a les noves tecnologies. El telecentre de la Nau Gaudí disposarà de 32 ordinadors i d'un dinamitzador/a que realitzarà les tasques d'orientació, formació i suport.

El telecentre facilitarà l'accés a internet, amb connexió de banda ampla, a tots els joves de la ciutat que ho necessitin ja sigui per a la realització d'un treball escolar o com a forma social de contacte amb d'altres joves. Puntualment el dinamitzador organitzarà tallers formatius segons les necessitats que detecti.

Ocup@ciojove: el portal de la feina

Pel servei d'Ocupació de l'IMPEM, aquest equipament serà la seu d'un programa d'orientació i assessorament professional als joves, "Ocup@ciove: el portal de la feina". A través d'aquest programa els joves podran informar-se i rebre orientació sobre noves formes de cercar feina i tot el relacionat amb l'accés al món laboral.

Aquest espai ha d'atendre als joves €menors de 25 anys- en la fase inicial del procés d'inserció laboral. Aquesta fase, que ara es realitza al Sidral, inclou accions d'informació, orientació, de preparació per a la recerca de feina i accés al mercat de treball. Les accions formatives de caire ocupacional es continuaran fent a les aules i tallers que disposa l'IMPEM al carrer de Francisco Herrera, 70