Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcalde visita les obres del nou CEIP Montserrat Solà

Escoltar

L'alcalde visita les obres del nou CEIP Montserrat Solà

L'alcalde, Joan Antoni Baron; el regidor d'Obres, Serveis i Manteniment, Francesc Melero; i la presidenta de l'Institut Municipal d'Educació, Conxita Calvo, han visitat aquest matí les obres de construcció del nou CEIP Montserrat Solà. L'edifici educatiu es construeix a l'illa formada entre el Camí Ral, la ronda de Miguel de Cervantes i els carrers d'Enric Granados i d'Antonio de Solís, a l'àmbit de Cal Collut.

Les obres van començar a l'octubre de 2007 i les porta a terme l'empresa Construcciones Rubau, SA. El pressupost és de 4.413.197 euros i el termini d'execució dels treballs és de 18 mesos.

La construcció de l'edifici segueix el calendari previst. S'estan col·locant les plaques prefabricades que formen la façana, es construeixen les parets divisòries i s'estan completant els paviments interiors.

El CEIP Montserrat Solà va començar a funcionar el curs 2007-2008 de manera provisional en les aules de l'antic CEIP Anxaneta (Camí Ral, 247). Per aquest curs estan en marxa 2 aules de P3 i 2 aules de P4. Es preveu que els alumnes puguin començar el curs 2009-2010 al nou edifici.

Un edifici de tres cossos

L'edifici estarà format per tres cossos i tindrà forma d'L. El cos lineal situat al llarg del carrer d'Antonio de Solís tindrà tres plantes, amb la planta baixa semisoterrada respecte al carrer, i acollirà les diferents aules. Un segon cos situat al carrer d'Enric Granados, que s'adaptarà al pendent de manera esglaonada, acollirà les dependències administratives del centre en la planta primera i, en la planta baixa, la cuina i el menjador. Per últim, el tercer cos tindrà una façana estreta pel carrer d'Enric Granados i quedarà situat al costat de les parets mitgeres dels habitatges del Camí Ral, amb façana cap al pati. Acollirà el gimnàs i els vestidors.

L'accés principal estarà ubicat a la cantonada entre els carrers d'Enric Granados i d'Antonio de Solís, des d'on s'entrarà directament al primer pis. Hi haurà una segona entrada de serveis situada al carrer d'Enric Granados, per accedir directament al pati i a la planta baixa de l'edifici.

L'impacte visual de l'edifici queda minimitzat atès que una planta se situarà per sota de la rasant del carrer. Les façanes seran de plaques prefabricades de formigó arquitectònic, amb ús en alguns llocs de formigó vist i remats de planxa d'acer inoxidable sense polir. La coberta es tractarà com una cinquena façana: l'acabat serà de graves seleccionades, per aconseguir al mateix temps un major grau de confort tèrmic i acomplir els objectius d'estalvi energètic.

Pel que fa al finançament, l'Ajuntament i el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya van signar el 23 de novembre de 2006 un conveni de cooperació per al finançament de les obres del centre educatiu. La Generalitat es compromet a aportar en diferents anualitats 3.990.000 € a l'Ajuntament, que avançarà la inversió necessària per executar les obres.

Una escola per a 450 alumnes

El CEIP Montserrat Solà serà de 2 línies i tindrà capacitat per a 450 alumnes. El solar té una superfície de 4.115 m2 que es distribuirà de la següent manera:

Educació infantil: 6 aules (330 m2 en total), 1 aula de psicomotricitat (70,36 m2), 1 aula per a petits grups, despatx de tutoria, 3 lavabos per als alumnes, 1 lavabo per a professors, 3 magatzems.

Educació primària: 12 aules (668,16 m2 en total), 4 aules per a petits grups, una aula de música-audiovisuals (57,11 m2), una aula d'informàtica (54,93 m2), una aula de plàstica (53,43 m2), una aula de suport (54,93 m2), una biblioteca (63,26 m2), 3 despatxos de tutoria, 3 lavabos per a professors, lavabos per als alumnes, 2 magatzems, una sala gimnàs (219,83 m2) amb un escenari de 32,92 m2, 3 magatzems per al gimnàs i vestidors.

Administració: 1 despatx de direcció, 1 despatx de cap d'estudis, secretaria i arxiu, sala de professors (66,71 m2), despatx i lavabo per a l'AMPA, consergeria i reprografia.

Altre serveis: menjador (265,80 m2), cuina (57,91 m2), 2 vestidors per al personal i l'espai necessari per a instal·lacions.

L'escola tindrà patis diferenciats per nivells educatius. La zona de jocs ocupa una superfície de 1.839,65 m2. A més, tindrà un porxo de 355,06 m2, i 6 aules exteriors (276 m2 en total). L'equipament ocuparà una superfície total construïda de 4.273,25 m2. La superfície útil serà de 3.642,80 m2.

Maqueta de l'edifici.

Imatge actual de les obres del CEIP Montserrat Solà.