Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcalde visita les obres dels edificis de TecnoCampusMataró

Escoltar

L'alcalde visita les obres dels edificis de TecnoCampusMataró

L'alcalde, Joan Antoni Baron, ha visitat aquest matí les obres de TecnoCampusMataró (TCM), al sector del Rengle. Actualment, s'està construint l'estructura dels edificis del Coneixement i de Serveis a la Innovació, la totalitat dels immobles del Parc Tecnològic i de la Innovació.

A la visita també hi han assistit la presidenta de la Fundació TecnoCampusMataró, Alícia Romero, i el president de l'empresa municipal Promocions Urbanístiques de Mataró, SA (PUMSA), Ramon Bassas. Durant l'acte s'ha presentat el nou director general de la Fundació TecnoCampusMataró, Antoni Uix.

L'edifici del Coneixement acollirà les universitats i centres de R+D+i (TCM 1) i l'aparcament públic (TCM 5), mentre que el conjunt d'immobles dels Serveis a la Innovació allotjarà la Incubadora i empreses de base tecnològica (TCM 2 i TCM 3) i el Centre de Congressos i Reunions (TCM 4). Aquests edificis formen el Parc Tecnològic i acullen els cinc espais clau de TecnoCampusMataró.

La construcció del Parc TecnoCampusMataró suposarà una inversió de 60 milions d'euros que van a càrrec de l'Entitat Pública Empresarial TecnoCampusMataró, mentre que PUMSA és el proveïdor i gestor del procés de construcció. Es preveu que estigui totalment finalitzat el primer semestre de 2010.

Treballs realitzats

El 23 de febrer de 2007 es va col·locar la primera pedra de TCM. Les primeres feines van consistir en el moviment de terres per preparar els terrenys de cara a la construcció dels edificis que conformen el parc tecnològic.

El Consell d'Administració de l'empresa municipal Promocions Urbanístiques de Mataró SA (PUMSA) va adjudicar, el 27 de novembre de 2007, la construcció de l'estructura dels edificis del Coneixement i de Serveis a la Innovació amb un pressupost de 14 milions d'euros.

Aquestes obres van començar el gener de 2008 amb les feines de moviments de terres pròpies de l'estructura i amb la creació dels fonaments dels immobles, que van donar pas a la construcció de l'estructura dels immobles, uns treballs que continuen en l'actualitat.

L'edifici del coneixement

La construcció de l'estructura de l'edifici del Coneixement es preveu finalitzar el desembre de 2008. Fomento de Construcciones y Contratas, SA va ser l'empresa adjudicatària de les obres, amb un pressupost d'adjudicació de 8.206.333 €, IVA inclòs.

Amb una superfície de 12.400 m2distribuïts en planta baixa, dues plantes pis i una planta semisoterrani, l'edifici del Coneixement acollirà l'Escola Universitària Politècnica de Mataró (EUPMt) i l'Escola Universitària del Maresme (EUM). Les dues universitats compartiran un mateix espai per oferir un nou campus universitari especialitzat ens els àmbits de les TIC, Empresa, Turisme i Mitjans Audiovisuals.

Pel que fa al Centre R+D+i, és l'espai per a la innovació i la tecnificació destinat a incrementar la competitivitat de les empreses mitjançant la innovació. Permetrà la creació de nous productes i serveis i els empresaris, emprenedors i treballadors de Mataró podran posar-se al dia tecnològicament en un espai dotat de laboratori i aules de formació amb gran capacitat. Un aparcament soterrani i semisoterrani, restaurant, comerços, biblioteca, plató i d'altres serveis complementaris completen l'edifici.

Serveis a la Innovació

Es tracta de dos immobles en forma de cub de 7.000 m2cadascú, que oferiran allotjament al voltant de 75 empreses TIC. S'estima que la construcció de l'estructura dels dos edificis finalitzi el gener de 2009. Aldesa Construcciones, SA va ser l'empresa adjudicatària de les obres, amb un pressupost de 5.792.062 €, IVA inclòs.

Un dels immobles cúbics acollirà la Incubadora que permetrà la creació, el creixement i la consolidació de noves empreses innovadores per a Mataró, des de la generació de la idea de negoci fins que poden independitzar-se en un termini de tres anys.

La resta de l'espai es dedica a l'allotjament d'empreses relacionades amb la Incubadora, la recerca i la innovació, l'activitat de les quals estigui relacionada amb un ús intensiu del coneixement. La planta baixa i el soterrani de l'immoble es reserva per al Centre de Congressos i Reunions, un espai complementari per a les empreses allotjades als edificis dels Serveis a la Innovació.

Properes actuacions

Adjudicats i en marxa els treballs per aixecar l'estructura dels edificis, PUMSA té previst licitar el proper mes de juliol les obres per completar la construcció d'aquests immobles. Aquestes feines començarien el novembre de 2008, abans de finalitzar la construcció de l'estructura. Posteriorment, s'ha de licitar la urbanització dels espais públics del Parc Tecnològic i de la Innovació.

Nou director general

El director general de la Fundació TecnoCampusMataró, Antoni Uix (Mataró, 1954), és llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Autònoma de Barcelona. Fins ara, Uix era el gerent de la Universitat de Vic on va assolir, en un context de creixement, la viabilitat econòmica, financera i la modernització administrativa i tecnològica d'aquesta universitat. Antoni Uix aporta la seva experiència i els seus coneixements en l'àmbit empresarial, tecnològic i docent a la Fundació TecnoCampusMataró.