L'AMTU presenta al·legacions al Pla de Transport de Viatgers de Catalunya

El Comitè Executiu de l'Agrupació de Municipis amb Transport Urbà (AMTU) es va reunir a finals del mes de febrer i va aprovar la presentació d'al·legacions al Pla de Transport de Viatgers de Catalunya 2008-2012 (PTVC). Aquest Pla defineix les directrius generals per millorar els serveis de transport públic interurbà de viatgers, tant ferroviaris com per carretera.

L'AMTU va analitzar aquest document i va decidir presentar 27 al·legacions, entre les quals es van recollir les proposades pels municipis AMTU. El document d'al·legacions reclama una major connectivitat per tren i per autobús entre les ciutats de la 2a Corona Metropolitana i entre els pols d'atracció del nostre àmbit territorial (Hospital, Circuit de Catalunya, UAB, ..). També es destaca que cal corregir l'excessiva tendència radial cap a Barcelona de les propostes recollides en el PTVC.

Entre les al·legacions més destacades hi ha la necessitat d'incloure en el PTVC consideracions relatives a les grans infraestructures ferroviàries com són la Línia Orbital Ferroviària, Eix Transversal Ferroviari i el corredor del Vallès de la Línia d'Alta Velocitat (LAV), instant a una bona connectivitat amb el conjunt del territori. Pel que fa a carreteres, cal afegir una referència a la possibilitat de mancomunació de serveis de transport de viatgers per carretera entre poblacions veïnes, preveure la dotació d'autobusos a les poblacions de més de 15.000 habitants, o millorar els serveis nocturns d'autobusos, entre d'altres qüestions.

L'AMTU té actualment 55 municipis adherits, amb una població representada d'1,6 M d'habitants.