Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'antiga fàbrica Cabot i Barba es convertirà en un nou equipament cívic de 886,92 m²

Escoltar

L'antiga fàbrica Cabot i Barba es convertirà en un nou equipament cívic de 886,92 m²

La Junta de Govern Local del 13 de maig va aprovar inicialment el projecte d'equipament municipal a l'antiga fàbrica Cabot Barba i l'encàrrec d'execució de les obres a PUMSA com administració actuant del desenvolupament urbanístic del sector.

El projecte de reforma de la fàbrica Cabot i Barba, situada al carrer de Cosme Churruca, núm. 88, té per objectiu convertir aquest equipament municipal en un espai per fomentar i fer créixer la participació ciutadana en la vida cultural i social de la ciutat. L'edifici oferirà nous espais i recursos distribuïts en les tres plantes de l'edifici.

Planta baixa

L'accés a la planta baixa es farà des d'un passatge exterior que comunica les dues naus de l'antiga fàbrica Cabot i Barba. Des del vestíbul, amb una alçada triple, es podrà accedir a una zona de trobada i orientació de l'edifici que comptarà, en primer terme, amb una zona d'informació i un bar. En segon terme hi haurà l'escala i l'ascensor per accedir als altres pisos, així com lavabos i una zona de pas amb una altra sortida a l'exterior. Des del vestíbul també es podrà accedir a un despatx de direcció. També hi ha un zona destinada a les taules del bar, que tindrà part interior i part exterior. Aquesta planta baixa comptarà amb una sala d'exposicions de 91,22 m² i una sala polivalent de 86,42 m². Al costat de la sala polivalent, hi ha una zona de vestidors i una segona escala de comunicació amb les plantes superiors.

Planta primera

Aquest pis consta d'una sala diàfana formada per tres grans espais que es poden convertir en sis sales, mitjançant envans mòbils, que tindran connexió a internet i els elements necessaris per fomentar la creació de noves entitats i associacions, així com facilitar la gestió i el funcionament d'aquestes que podran disposar d'un espai per reunir-se. També hi ha un despatx específic per a entitats veïnals.

Planta segona

Aquest espai albergarà una sala polivalent amb 230,92 m², un magatzem i vestidors.

El termini d'execució de les obres projectades és de 18 mesos des de la data de signatura de l'acta de comprovació de replanteig i tenen un pressupost per contracte de 2.736.841,09 euros.

Fàbrica protegida

L'edifici va ser projectat l'any 1889 per l'enginyer Eduard Culla amb dues naus de planta baixa. Més endavant, l'any 1897, l'arquitecte Josep Puig i Cadafalch va portar a terme una ampliació amb la incorporació d'un pis més. De les dues naus, la de banda muntanya és la que es rehabilitarà per convertir-se en un equipament cívic, mentre que la nau més propera a la plaça de Miquel Biada serà la futura seu dels Serveis Territorials del Maresme-Vallès Oriental d'Educació de la Generalitat de Catalunya, ara a l'edifici del Cafè de Mar.