Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'empresa Comercial Dolo guanya la vuitena edició dels Premis Cre@tic per un projecte de depuració d'aigües

Escoltar

L'empresa Comercial Dolo guanya la vuitena edició dels Premis Cre@tic per un projecte de depuració d'aigües

L'empresa mataronina Comercial Dolo és la guanyadora dels Premis Cre@tic que organitza des de fa vuit anys l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (l'IMPEM). Comercial Dolo ha rebut el guardó pel desenvolupament d'un producte que permet la reutilització d'aigua a les llars i que ja ha estat patentat a nivell mundial. El primer premi està dotat amb 6.000 euros. El segon premi dels Cre@tic, dotat amb 3.000 euros, se l'ha endut Incod Enginyeria Industrial; aquesta empresa ha desenvolupat un programari per a l'etiquetatge i marcatge, així com per a la identificació i traçabilitat de productes. El tercer premi l'ha guanyat Pixelon Computer Graphics, una firma especialitzada en el disseny en 3D. En aquest cas, el premi és de 1.500 euros. En aquesta edició dels Premis Cre@tic, la vuitena, han optat als guardons 15 projectes empresarials, cinc més que en l'edició de l'any passat.

L'entrega dels Premis Cre@tic es va fer ahir a la nit durant la celebració de la Nit amb Visió, que per primer cop va tenir com a escenari la Sala Privat de Mataró. Més de 200 persones es van reunir en un acte adreçat especialment a empresaris que s'emmarca en el fòrum Innova 360º, que es va inaugurar ahir al vespre. L'Innova 360º és un nou concepte de fòrum de la innovació que fins dissabte omplirà d'activitats adreçades a emprenedors i tot tipus de públics l'espai firal del Nou Parc Central.

L'acte de la Nit amb Visió va estar presidit per l'alcalde, Joan Antoni Baron; i la presidenta de l'IMPEM, Alícia Romero. Hi va assistir també el secretari general d'Indústria de la Generalitat de Catalunya, Antoni Soy.

Un projecte d'aigües residuals i un accèssit al millor projecte de final de carrera

Els Premis Cre@tic tenen una llarga tradició en el reconeixement als emprenedors de Mataró i la comarca. Els guardons responen a l'aposta que des de fa anys es fa a l'IMPEM per fomentar la creació d'empreses a través d'assessorament a empreses i de la Incubadora. En aquest sentit, Comercial Dolo, l'empresa guanyadora dels premis aquest any, ha rebut l'assessorament de l'IMPEM en el procés per obtenir una patent mundial per al seu producte Kit Water Dolo. Es tracta d'un producte que mitjançant l'ús de l'ozó permet reconduir les aigües grises de rentadora, les piques o la dutxa cap a la cisterna del vàter. L'aigua queda sanejada gràcies a l'ozó, que n'elimina bacteris, virus o fongs. L'estalvi d'aigua en cases o en qualsevol altre edifici pot arribar al 50% del consum gràcies a aquest sistema. A més, la instal·lació de l'aparell (generalment en un fals sostre) és senzilla. Comercial Dolo ja ha arribat a un acord de distribució del Kit Water Dolo amb l'empresa basca Eurozon.

D'altra banda, els Premis Cre@tic d'enguany han atorgat també un accèssit al millor projecte de final de carrera de l'Escola Universitària Politècnica de Mataró (EUPM). La guanyadora ha estat Maria Pedrosa Lojo per un vídeo promocional molt innovador dels estudis de Graduat en Mitjans Audiovisuals, que s'imparteixen en aquest centre. L'accèssit és un reconeixement a la tasca dotat amb 600 euros.

L'IMPEM ha comptat amb la col·laboració per a l'organització de la convocatòria dels Premis Cre@tic dels següents agents: EUPM, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, ACC1Ó, la Fundació Tecnocampus, el Pacte Local per a l'Ocupació, el programa INNOVA de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), l'Associació Gentic, el Grupo Intercom i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació.

Reconeixement a la responsabilitat social

La Nit amb Visió també va reconèixer 13 empreses de la ciutat que han destacat per les seves pràctiques de Responsabilitat Social Organitzativa (RSO). Així, es van lliurar les plaques de reconeixement a aquelles empreses que han contribuït a millorar i aconseguir un equilibri entre les dimensions socials, econòmiques i ambientals de la societat: Auto d'Ara, Expert Castany, Farmafree, Fet d'Ara, Finques Pous, Folgarona, Frèsia, Gestoria Barceló, Lola Perruquers, Can Miracle, Nins Infantil, Pell Tolrà i Saterra Joiers.

Imatge dels guanyadors de la vuitena edició dels Premis Cre@tic