Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'equipament del carrer de la Muntanya de Cirera s'enderrocarà per construir un centre cívic

Escoltar

L'equipament del carrer de la Muntanya de Cirera s'enderrocarà per construir un centre cívic

La Junta de Govern Local d'avui ha aprovat inicialment el projecte executiu d'enderroc d'un edifici al carrer de la Muntanya, al barri de Cirera. Aquest equipament va esdevenir municipal el passat 13 de desembre quan l'Ajuntament de Mataró va signar una escriptura pública de permuta de finques amb la parròquia de Sant Josep, de la Sagrada Família i l'Arquebisbat de Barcelona.

L'edifici del carrer de la Muntanya, núm.1, es troba a la cantonada amb els carrers Transversal i Torrent de la Pólvora. El solar, amb 836 m², presenta un gran desnivell entre el carrer Transversal i el carrer de la Muntanya. En el Torrent de la Pólvora hi ha actualment un accés al pati de la finca, que antigament era una escola bressol. L'edifici, amb dues plantes, té la façana principal al carrer de la Muntanya on hi ha uns locals semisoterrats que salven, amb una alçada, el desnivell entre els dos vials.

Projecte d'enderroc

Els treballs s'iniciaran amb la instal·lació d'una tanca al voltant de la finca com a element de seguretat durant tota l'actuació. A continuació, es procedirà a retirar les línies d'enllumenat públic que quedaran relegades a dos pals provisionals de cables. També es retiraran cinc dipòsits d'aigua i dos trams de baixants de fibrociment. Un cop enllestida aquesta primera fase, es procedirà al desmuntatge dels elements arquitectònics que no tenen funció de suport i dels que formen part de l'estructura. Per últim, es procedirà a l'enderroc total amb tècniques i mètodes que facilitin la selecció "in situ" dels materials per un reciclatge posterior més fàcil.

Aquestes accions deixaran el solar net d'instal·lacions i de construccions. Hi haurà un terreny amb paviment de terra, sense cap tipus de solera, ni paviment antic. Per a la configuració del solar, es preveu també deixar els murs posteriors dels locals semisoterrats i el mur de mamposteria que fa de façana al carrer Transversal.

Els treballs d'enderroc tindran una durada aproximada d'un mes i un pressupost d'execució per contracte de 36.654,31 euros. El calendari d'actuació preveu que les obres s'iniciïn el proper mes de setembre, passada la Festa Major del barri.