Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les comunitats de veïns poden demanar els ajuts per a la instal·lació d'ascensors

Escoltar

Les comunitats de veïns poden demanar els ajuts per a la instal·lació d'ascensors

La societat municipal Prohabitatge Mataró, SL, ha començat a tramitar les subvencions per a la instal·lació d'ascensors als edificis d'habitatges aquest mes d'abril. L'objectiu és millorar-ne l'accessibilitat i la qualitat de vida dels seus habitants.

Aquests ajuts formen part de les subvencions que atorga la Generalitat de Catalunya per a la rehabilitació d'edificis, i que gestiona Prohabitatge Mataró. A més, l'Ajuntament també finança part del pressupost de l'obra.

Quantitat de la subvenció

La quantia de la subvenció que atorga la Generalitat és d'un màxim de 6.000 euros per habitatge o local (el 60% del pressupost de l'obra), i es distribueix de la següent manera:

- Fins a 5.500 euros per habitatge o local per a la instal·lació de l'ascensor (45% del pressupost de l'obra).

- Fins a 500 euros per habitatge o local per a la supressió de barreres arquitectòniques que dificultin l'accés a l'ascensor (15% del pressupost de l'obra).

A més, l'Ajuntament de Mataró pot finançar fins a un 10% més de les obres, fins a un màxim de 6.500 euros per edifici, i també pot fer-se càrrec del cost del permís d'obra.

Si es vol rebre l'ajut del 10% de l'Ajuntament, primer s'ha de demanar la subvenció de la Generalitat de Catalunya per a la rehabilitació d'edificis.

Condicions per rebre l'ajut

Per optar a les subvencions per a la instal·lació d'ascensors, és imprescindible realitzar prèviament el Test de l'Edifici (TEDI), la revisió tècnica gratuïta que analitza la seguretat i valora l'estat de tots els elements comuns d'un edifici d'habitatges.

A més, l'edifici ha d'estar destinat majoritàriament a habitatge, i els pisos a residència habitual i permanent.

L'atorgament de les subvencions es farà efectiva en un termini d'un any, com a màxim, un cop acreditat l'acabament d'obres.

Termini de sol·licituds

El termini per sol·licitar els ajuts a la instal·lació d'ascensors ha començat aquest mes d'abril i finalitzarà el proper 30 de maig de 2008.

La informació i els impresos de sol·licitud es poden obtenir a les oficines d'atenció ciutadana de l'Ajuntament, als centres cívics, al telèfon d'atenció ciutadana 010, a les oficines de la societat municipal Prohabitatge Mataró, o bé al web:

http://www.grup-pumsa.cat/serveis-prohabitatgemataro/impresos.

Les sol·licituds s'han de presentar a les mateixes oficines de Prohabitatge Mataró (carrer de Pablo Iglesias, 63, 1a planta, despatx 5) en horari de dilluns a dijous de 9 a 13 h i de 16 a 18.30 h i divendres de 9 a 14 h.