Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les instal·lacions del Servei de Manteniment es traslladaran per poder construir la biblioteca Antoni Comas a l'Escorxador

Escoltar

Les instal·lacions del Servei de Manteniment es traslladaran per poder construir la biblioteca Antoni Comas a l'Escorxador

Actualment, el Servei de Manteniment s'ubica a un edifici del recinte de l'Escorxador. Un cop es produeixi el seu trasllat a una nau del veïnat de Valldeix, aquest immoble quedarà lliure per acollir la segona biblioteca municipal de la ciutat.

El Parc del Manteniment

L'empresa municipal Promocions Urbanístiques de Mataró, SA (PUMSA) té previst convocar un concurs públic aquest mes d'octubre per adjudicar les obres de construcció del Parc del Manteniment al veïnat de Valldeix. Allà es traslladaran les oficines del Servei de Manteniment de l'Ajuntament de Mataró. El regidor d'Obres, Serveis i Manteniment, Francesc Melero, ha presentat avui en roda de premsa el projecte de les noves instal·lacions, que es portarà a dilluns a aprovació inicial per part de la Junta de Govern Local.

El Parc del Manteniment s'ubicarà a una finca de 42.356 m2 de superfície propietat de l'Ajuntament i de PUMSA, que es troba al veïnat de Valldeix, a tocar la riera de Can Soler. En aquesta finca, hi ha una nau que es destinava antigament a magatzem i comerç de materials de construcció. L'edifici consta de 5.224 m² construïts en planta baixa i 1.260 m² en planta altell.

Adequació de la nau

Les obres objecte de la licitació tenen com a finalitat l'adequació de la nau existent per a la ubicació del Servei de Manteniment i diversos magatzems municipals.

Els treballs d'adequació inclouen la substitució completa de la coberta de la nau, la millora de les façanes mitjançant el recreixement de les parets, les divisions internes de l'edifici, el condicionament dels seus interiors i la instal·lació dels serveis d'electricitat, aigua, gas, climatització i telecomunicacions. A més, es crearà un cos annex a la nau per a l'ampliació de les oficines del Servei de Manteniment.

Pel que fa a la finca, s'ordenaran i milloraran els accessos a l'edifici i es pavimentarà de nou tot l'àmbit. Es preveu la col·locació d'una estació transformadora que donarà servei al Parc del Manteniment, la millora de la xarxa de clavegueram, d'aigua i telefonia, i la col·locació de nou enllumenat a l'àmbit.

Terminis i pressupost

Els treballs per a la creació del Parc del Manteniment es preveuen adjudicar el proper mes de desembre, i les obres s'iniciaran el gener de 2009. El projecte té un termini d'execució de 18 mesos, tot i que es preveu que el Servei de Manteniment es podrà traslladar a la seva nova ubicació a finals de l'any 2009.

El pressupost de licitació d'aquests treballs és de 4.774.550 €, IVA inclòs.

Biblioteca pública

El trasllat del Servei del Manteniment a les noves instal·lacions del veïnat de Valldeix deixaran lliure el seu actual emplaçament al recinte de l'Escorxador, a l'edifici situat al carrer d'Enric Prat de la Riba, 110.

Aquí està previst ubicar la nova biblioteca de Mataró, la segona pública de la ciutat. La construcció i posada en marxa d'aquesta instal·lació està contemplada en el Pla de Biblioteques de Mataró que segueix l'informe del Pla d'Equipaments Culturals de la Ciutat de Mataró del 2005. També ha rebut el suport de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya, a través de la Llei de Barris del 2007.

La biblioteca pública portarà el nom del filòleg i historiador mataroní Antoni Comas, tal i com es va aprovar per unanimitat al Ple municipal del 5 de juny. L'equipament donarà servei a 17.000 habitants de Rocafonda-Palau-Escorxador i formarà part de la nova xarxa de biblioteques de Mataró.

A les imatges, planta i alçats de les naus on s'hi ubicaran les noves instal·lacions de Manteniment