Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les sales d’exposicions de Can Palauet acullen una exposició antològica de l’artista Eduard Comabella

Escoltar

Les sales d’exposicions de Can Palauet acullen una exposició antològica de l’artista Eduard Comabella

Les peces, de fins a 34 col·leccionistes, es podran veure fins al 15 de febrer

 


El president de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC), Sergi Penedès, inaugurarà el proper dissabte 20 de desembre, a les 20 h, l’exposició “Eduard Comabella”. La mostra és una retrospectiva de l’obra de l’artista que està instal·lada a les sales d’exposicions de Can Palauet (carrer d’en Palau, 32 de Mataró).

 

L’IMAC ha organitzat la mostra, comissariada per l’artista Jaume Simon, en motiu dels 20 anys de la mort d’Eduard Comabella. 

 

Eduard Comabella va néixer a Llavaneres el 13 d’agost de l’any 1950. Els seus dibuixos i pintures passaren primer per una etapa d’un estil proper al “fauvisme”, per anar endinsant-se, amb els anys, cap a una simplificació del dibuix i una obra més abstracta. Considerat un artista autodidacta, ell mateix proclamava que l’art era una continuació de la vida. L’any 1981 va participar en una de les iniciatives artístiques més rellevants que s’han fet mai a Mataró: “Proposta d’art a la platja de Mataró”. La platja de la ciutat va ser l’escenari per diverses accions d’artistes vinculats a la ciutat, i Comabella va participar-hi amb la instal·lació “Estudi d’un pintor mort”. Comabella va exposar més tard, l’any 1980, al Museu de Mataró, en una exposició col·lectiva anomenada “10 propostes”. L’any 1988 l’artista acabà amb la seva vida.

 

Activitats complementàries

 

Com a activitat complementàries a la mostra, el diumenges 18 de gener i 8 de febrer es portarà a terme una visita guiada a partir de les 12 h. El dimecres 21 de gener, a les 21.30 h, Televisió de Mataró emetrà un programa monogràfic entorn de la figura de l’artista. El reportatges porta com a títol “Eduard Comabella. Il·luminant el record”. El comissari de l’exposició, Jaume Simon, va ser amic de Comabella i serà l’encarregat, el 24 de gener, a les 19 h, de dirigir a Can Palauet la taula rodona “L’amic Comabella”. El catàleg de l’exposició es presentarà el 7 de febrer, a les 19 h, a càrrec de l’escriptor i crític Manuel Guerrero.

 

L’exposició compta amb un servei educatiu per a les escoles que vulguin visitar i treballar aquesta mostra amb un material educatiu de suport.