Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Escola Universitària Politècnica de Mataró presenta un projecte per impulsar iniciatives emprenedores

Escoltar

L'Escola Universitària Politècnica de Mataró presenta un projecte per impulsar iniciatives emprenedores

La presidenta de l'Escola Universitària Politècnica de Mataró (EUPMT), Alícia Romero, ha assistit avui dimecres 2 d'abril a la inauguració d'Estudia, Saló de l'Ensenyament 2008, que té lloc del 2 al 6 d'abril a Barcelona i on l'EUPMT presenta un nou programa formatiu per impulsar l'emprenedoria. Aquest programa, que es posarà en marxa el proper curs 2008-2009, consisteix en formar específicament els alumnes de darrer curs per tal que donin als seus projectes de final de carrera un enfocament de negoci i convertir-los posteriorment en empreses.

L' EUPMT, com en edicions anteriors, comparteix estand amb l'Escola Universitària del Maresme. Aquest estand disposa d'un plató de TV on els estudiants faran entrevistes a actors i periodistes, i des d'on està previst COMRadio emeti un programa de ràdio en directe. També estarà equipat amb un punt d'informació Bluetooth.

Ambdós centres formen part del projecte de la ciutat, TecnoCampusMataró. Es tracta d'un parc tecnològic i de la innovació que agruparà empreses de tecnologia emergent, iniciatives empresarials, el campus universitari i una incubadora d'empreses tecnològiques.

Un centre tecnològic de prestigi

L'EUPMT va ser dels primers centres universitaris adscrits a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) fora de Barcelona. Entre els objectius de l'escola hi d'una banda, formar professionals en l'àmbit tecnològic i, de l'altra, donar resposta i assessorament al teixit econòmic i social del seu entorn. A més dels estudis que imparteixen, es realitzen cursos d'especialització de postgrau i intercanvis internacionals amb altres universitats.

En aquests sentit l'anglès és prioritari per a l'escola, ja que tots els alumnes que cursen el Graduat en Mitjans Audiovisuals han de fer tres assignatures €una per any- al North East Institute of Higher Education (Wrexham, Gal·les), de la Universitat del País de Gal·les. També s'ofereix la possibilitat d'obtenir dobles titulacions a diferents universitats britàniques. Per facilitar aquesta alta mobilitat, l'escola ha potenciat la formació en aquesta llengua. Aquest aspecte inclou l'ensenyança de diferents assignatures de les carreres en anglès i la intervenció de professorat d'altres universitats estrangeres.

L'oferta formativa inclou 4 titulacions universitàries: Mitjans Audiovisuals, Electrònica Industrial, Informàtica de Gestió i Telemàtica. Cal destacar que en aquest tercer curs acadèmic de Graduat en Mitjans Audiovisuals sortirà la primera promoció. Aquests graduats podran obtenir el títol de Bachelor fent un curs suplementari a la Universitat del País Gales (NEWI).

Cal fer esment també que les empreses s'han involucrat molt activament en els estudis de l'escola. En aquest sentit, ha estat pionera a l'Estat en la creació d'un consell assessor d'empreses del sector. Aquest consell ajuda a la definició del pla d'estudis, aporta personal docent i ofereix les seves empreses per  a la realització de pràctiques dels estudiants.