Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Estadi Municipal d'Atletisme obrirà després d'haver rebut l'homologació de la Federació Catalana d'Atletisme

Escoltar

L'Estadi Municipal d'Atletisme obrirà després d'haver rebut l'homologació de la Federació Catalana d'Atletisme

El president de l'Institut d'Esports (IE), Ivan Pera, ha explicat avui en roda de premsa que la primera fase de les obres de millora de l'Estadi Municipal d'Atletisme ha finalitzat i que la instal·lació esportiva obrirà les seves portes durant aquest mes de novembre. L'IE i la Comissió de Clubs d'Atletisme de Mataró tenen previst reunir-se avui per determinar la data d'inauguració, el dia d'obertura i el funcionament de la instal·lació esportiva, situada entre la carretera de Cirera, la riera de Cirera i el carrer de Josep Trueta.

Les obres de millora, que van ser adjudicades a FCC Construcción per part de l'empresa municipal Promocions Urbanístiques de Mataró, SA (PUMSA), han finalitzat i la instal·lació esportiva serà recepcionada per l'Ajuntament durant la propera setmana, després d'haver rebut l'homologació de la Federació Catalana d'Atletisme.

El trasllat del material esportiu des del Camp Municipal de Futbol Enric Pujol, on actualment entrenaven els atletes de les categories base i sènior del Centre Atlètic Laietània i del Grup Atletisme Lluïsos Mataró, es farà efectiu a partir del 17 de novembre.

Segons el calendari d'actuació, està previst que l'Estadi Municipal d'Atletisme pugui entrar en funcionament durant la propera setmana. Aquesta previsió només depèn de rebre l'homologació definitiva de la nova instal·lació elèctrica per part de la companyia Fecsa-Endesa.

Les millores de la primera fase

En aquesta primera fase de les obres s'han fet les millores necessàries perquè les dimensions de les pistes i equipaments compleixin les normatives establertes per la Federació Espanyola d'Atletisme.

Amb les obres, s'han creat 2 carrils més de competició, de manera que s'ha passat dels 6 als 8 actuals. A més, s'ha construït un carril al perímetre de la pista d'atletisme que servirà per fer els entrenaments de marató. Aquesta intervenció es completa amb la instal·lació d'un nou paviment a tota la pista. El nou tartan ha estat avaluat i homologat per la Federació Catalana d'Atlestisme. La instal·lació disposarà d'una màquina aspiradora d'aigua i pols per ocasions meteorològiques especials.

El centre de l'estadi acull una zona enjardinada amb gespa natural on es situen les instal·lacions per les altres modalitats de l'atletisme, i s'ha creat una franja al voltant de la pista d'atletisme amb gespa artificial.

El projecte també ha inclòs la instal·lació d'unes casetes prefabricades que es destinaran provisionalment a vestidors i sala antidopatge, ja que les existents queden afectades per l'ampliació de la pista d'atletisme, que creix en direcció a Can Serra. El gimnàs annex a l'estadi es manté fins a la segona fase que preveu crear-ne un de nou.

D'altra banda, s'ha dissenyat una nova xarxa d'il·luminació i de reg per tota la pista d'atletisme.

Per fer les millores, s'ha enderrocat l'edifici que acollia els vestidors i el magatzem, els murs adjacents a les grades i les voreres que existeixen a la zona d'obres. A més, s'ha retirat el sistema d'enllumenat i el mobiliari urbà situats als terrenys afectats per l'ampliació de l'estadi, que seran reposats posteriorment per uns de nous.

El pressupost d'aquesta primera fase de les obres de millora ha estat de 3,1 milions d'euros, una xifra superior al pressupost inicial que va ser de 2,6 milions d'euros. La diferència entre els dos pressupostos, de mig milió d'euros, respon a les millores que s'han introduït en el projecte inicial que són les següents:

- Substitució del paviment de la pista previst en el projecte(sistema mondo) i gespa artificial

- Millora exterior de l'espai d'accés a l'estadi

- Recrescut del mur de contenció que hi ha al carrer de Josep Trueta per salvar el gimnàs existent

- Instal·lació d'una caseta de premsa i foto finish

- Instal·lació d'un generador de 100 kw

- Consolidació dels accessos a la mina d'aigua que passar per sota de la instal·lació

- Diverses afectacions de serveis bàsics

El projecte bàsic de reforma total de l'Estadi preveu altres actuacions per a fases posteriors, com la construcció d'un edifici de vestidors definitiu, un gimnàs nou, una graderia per a 3.000 espectadors, aparcament, accessos i una torre de control per acollir instal·lacions complementàries com el fotofinish. La remodelació de l'Estadi Municipal d'Atletisme és un dels compromisos del Pla de Millora de l'Atletisme signat entre els club de Mataró i l'IE per a promocionar aquest esport a la ciutat.

El retorn dels esportistes

Els 9 clubs, les escoles i els 64 equips o col·lectius amb 1.421 esportistes diferents que feien ús d'aquesta instal·lació esportiva, abans de les obres, podran tornar a fer els entrenaments i les competicions durant aquest mes de novembre. Fins ara estaven ubicats a d'altres equipaments.