Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'exposició 'Treu-li suc a la sexualitat... una visió saludable i positiva de la sexualitat' arriba a Mataró

Escoltar

L'exposició 'Treu-li suc a la sexualitat... una visió saludable i positiva de la sexualitat' arriba a Mataró

El Servei de Salut Pública de l'Ajuntament porta a terme, des de l'any 1995, el Programa de sexualitat i afectivitat que està format per un taller i per material pedagògic que es posen a l'abast de tots els centres educatius de la ciutat. A més d'aquestes propostes fixes, també s'organitzen activitats puntuals. Una d'aquestes és l'exposició de la Diputació de Barcelona "Treu-li suc a la sexualitat... una visió saludable i positiva de la sexualitat" que estarà a Mataró durant tot el mes d'octubre.

L'exposició, que s'adreça a joves i adolescents, consta de 20 plafons que es poden visitar de forma unitària o en dues parts diferenciades. Els primers 10 plafons, que s'adrecen als joves d'entre 12 i 14 anys, expliquen què és la sexualitat, com es viu, on s'aprèn, la identitat sexual, els mites, els prejudicis... La segona part, també integrada per 10 plafons, està més indicada per joves d'entre 14 i 16 anys. Aquesta segona part aborda els riscos associats a la sexualitat, per tal de donar-los-hi una sortida positiva i afavorir una actitud responsable enfront de la sexualitat.

Uns 1.500 alumnes de dotze centres públics i concertats de la ciutat visitaran aquesta exposició amb una sortida que consta d'una visita guiada i un taller posterior. Per afavorir l'assistència, l'exposició serà itinerant i tindrà el següent calendari:

- Centre Cívic Molins: del 2 al 15 d'octubre
- Centre Cívic Pla d'en Boet: del 16 al 24 d'octubre
- Centre Cívic Cerdanyola: del 25 al 31 d'octubre

Aquesta exposició també serà visitada, el 9 d'octubre a les 18 h, per un grup de dones amb l'objectiu que s'impliquin en l'educació sexual dels seus fills. Aquesta activitat, que estarà formada per una visita guiada, s'emmarca dins de la programació trimestral del Centre d'Informació i Recursos per a les Dones (CIRD). La visita anirà a càrrec d'un tècnic de la Consulta Jove del Programa d'Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (PASSIR) de l'Institut Català de la Salut (ICS) i d'un altre del Servei de Salut Pública de l'Ajuntament. Per participar en l'activitat, que és gratuïta, cal fer una inscripció prèvia al telèfon 010 d'atenció ciutadana o al CIRD al 93 702 28 12.

Prevenció del càncer de coll uterí

El 29 d'octubre, a les 19.30 h a Can Palauet, està previst que es porti a terme una conferència-col·loqui sobre la prevenció del càncer de coll uterí. La doctora i directora del PASSIR de l'ICS, Carme Coll, serà la ponent de la xerrada que porta com a títol "Actualització en càncer de coll uterí. Prevenció i noves vacunes".

Aquesta activitat, organitzada per la regidoria de Benestar Social, Salut i Consum, sorgeix després que el departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha informat que en el darrer trimestre d'aquest any s'iniciarà la vacunació sistemàtica contra el virus del papil·loma humà (VPH). La vacunació es portarà a terme en l'àmbit escolar durant aquest curs 2008-2009 a les nenes d'entre 11 i 12 anys.