Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'IES Miquel Biada i l'empresa Automòbils ESERMA signen un conveni de formació

Escoltar

L'IES Miquel Biada i l'empresa Automòbils ESERMA signen un conveni de formació

La presidenta de l'Institut Municipal d'Educació de Mataró (IME), Conxita Calvo, i el director de postvenda de l'empresa Automòbils ESERMA, SA, Pere Codorniu, han signat avui un protocol de col·laboració per a la formació específica en electromecànica de vehicles.

L'empresa Automòbils ESERMA, SA va ser fundada l'any 1957 per vendre diferents marques de vehicles. Des de fa 25 anys són concessionari oficial de la marca Opel de la qual comercialitzen els vehicles, els recanvis i disposen d'un servei postvenda que inclou un taller de mecànica, de planxa i pintura i un servei ràpid de mecànica. L'IES Miquel Biada inclou en la seva oferta formativa un Cicle Formatiu de grau mitjà d'electromecànica de vehicles.

Formació contínua de professors i treballadors

El protocol de col·laboració acorda que els professors de l'IES Municipal Miquel Biada podran fer activitats d'actualització professional a l'empresa on rebran formació pràctica per després aplicar-la a les classes. Els treballadors d'ESERMA també podran reciclar-se amb classes de formació que els hi oferiran els professors de l'IES Municipal Miquel Biada a la mateixa escola.

Pràctiques formatives per als alumnes

Els alumnes de l'IES Miquel Biada rebran formació tècnica relacionada amb els vehicles i elements afins per poder conèixer les aplicacions tecnològiques d'aquest sector industrial. Aquest formació teòrica dels alumnes es podrà complementar amb una estada en pràctiques a l'empresa ESERMA després del primer curs de formació. En aquest conveni, l'empresa es compromet a contractar laboralment, en funció de les seves necessitats, a l'alumne que més s'adapti a les seves necessitats basant-se en el seu rendiment a les pràctiques.

Aquest protocol de col·laboració, per dos anys prorrogable, s'emmarca en una línia de treball que busca la col·laboració formativa entre l'IES Municipal Miquel Biada i empreses de la comarca amb l'objectiu de trobar lligams entre la formació i la realitat empresarial. En aquesta línia, durant el curs passat es va signar un conveni de col·laboració amb el Grup ADISA i amb l'empresa Cruxent.