Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'IMPEM entrega els premis als guanyadors del concurs de receptes 'Del mercat a la taula'

Escoltar

L'IMPEM entrega els premis als guanyadors del concurs de receptes 'Del mercat a la taula'

La presidenta de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), Alícia Romero, el cap de l'Oficina de mercats i fires locals de la Diputació de Barcelona, Bernat Valls, el president del Gremi d'Hostaleria de Mataró i el Maresme, Antoni Graupera, la presidenta de l'associació de venedors del mercat de la Plaça de Cuba, Anna Carreras i l'Àvia Remei, Remei Ribas, han entregat avui, al mercat de la plaça de Cuba, els premis del concurs "Del mercat a la taula". Aquesta iniciativa de la Xarxa de Mercats Municipals de la Diputació de Barcelona ha rebut el suport de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM) amb l'objectiu de dinamitzar els mercats municipals de la ciutat i donar a conèixer, al mateix temps, els plats típics i els productes de la zona.

Els guanyadors

El passat 15 de novembre es va reunir el jurat, format per quatre persones representatives del sector de l'hostaleria i del comerç de la ciutat. Es van recollir 23 receptes de les que se'n varen seleccionar 6 i, d'entre aquestes, les dues guanyadores que són la de Josefina Loshuertos i la de Yolanda Segarra. El jurat estava format per:

-El director de l'Escola de restauració i cambreria del gremi d'Hostaleria de Mataró i el Mareme, Josep M. Basart

-L'Àvia Remei, Remei Ribas

-La venedora del mercat i representant de l'associació de venedors del mercat de la plaça de Cuba, Carolina Montsant

-La tècnica de comerç, Rosa Torroella

Les receptes seleccionades i els seus autors van ser els següents:

1- "Conill amb vinagre de poma" de Josefina Loshuertos

2- "Sèpia amb pèsols i patates" de Yolanda Segarra

3- "Rap amb all i oli (gratinat)" de Pere Cardona

4- "Bacallà al meu gust" de Jaume Vila

5- "Espaguetis amb cloïsses i bolets" de Montse Albertuz

6- "Faves amb cloïsses" de Montse Blanco

Els alumnes-treballadors/es del grup d'auxiliars a la llar i a la cuina, del taller d'ocupació de serveis d'atenció a les persones del SOM (Servei d'Ocupació de Mataró), que realitzen les pràctiques de cuina a l'escola de restauració i cambreria del Gremi d'Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme han cuinat avui el plat de conill amb vinagre de poma.

Joves cuiners

El jurat va voler fer una menció especial a dues receptes realitzades per un nen i una nena, l'Oriol Solé i la Irene Alcalà, de 10 i 9 anys, respectivament, que van presentar els plats "La carn de Monstorniu" i "Galetes d'ametlla".

Les sis receptes finalistes han rebut un xec regal per adquirir productes del mercat. Per la seva banda, les dues guanyadores han rebut un trofeu exclusiu de la Diputació de Barcelona.

El nen i la nena guanyadors han rebut dues entrades per assistir a l'obra de teatre "La bella i la Bèstia" de la cia.Veus Veus, obra que forma part de la programació de la Xarxa, fundació d'espectacles infantil i juvenil de Catalunya. Tots els seleccionats, han estat guardonats amb el llibre de cuina "Àvia Remei, vull cuinar" amb il·lustracions de Cristina Martí Ribas.

Llibre recopilatori de receptes

La campanya finalitzarà amb l'edició del llibre "Del mercat a la taula" que contindrà una recopilació de primers plats, segons i postres que hagin sortit guanyadors a la província de Barcelona i del que està previst es reparteixin gratuïtament als mercats uns 900.000 exemplars.