Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'IMPEM i la Fundació Tecnocampus donen suport amb un conveni al programa anual d'activitats de GENTIC

Escoltar

L'IMPEM i la Fundació Tecnocampus donen suport amb un conveni al programa anual d'activitats de GENTIC

La presidenta de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM) i de la Fundació Tecnocampus (TCM), Alícia Romero, i el president del Grup d'Empreses Tecnològiques de la Informació i la Comunicació (GENTIC), Josep de Gabriel, han signat avui un conveni de col·laboració per tal de donar suport al desenvolupament del programa d'activitats que confecciona GENTIC anualment per tal de fomentar l'esperit empresarial en l'àmbit de les noves tecnologies.

L'acord té vigència fins al 31 de desembre de 2008 i s'emmarca en la línia de treball, tant de l'IMPEM com de la Fundació TCM, que pretén incentivar la creació d'empreses i l'augment de la competitivitat de les petites i mitjanes empreses (PIME) ja existents, a més de promoure la creativitat, la innovació i la tecnologia al servei de les persones.

Les accions de l'acord, per part de l'IMPEM i la Fundació TCM, es resumeixen en:

- l'aportació de 10.000 euros per a dur a terme les accions del programa anual d'activitats.

- La realització d'un estudi sobre les retribucions i perfil dels treballadors i treballadores (sexe, formació...) de les Tecnologies de la Informació i de la Comunicació (TIC) al Maresme, que portarà a terme l'IMPEM.

- El disseny, juntament amb GENTIC, d'un producte, que podria ser una targeta de fidelització, que permeti als treballadors i treballadores de les empreses TIC gaudir d'una sèrie d'avantatges en serveis i productes de consum.

- Impulsar la iniciativa per a la realització de ponts tecnològics (viatges), com el que tindrà lloc del 28 d'abril al 2 de maig, en què una representació del Maresme visitarà els Estats Units, i donar suport i acompanyament en aquestes activitats.

- Treballar per l'organització i foment d'activitats d'innovació a la Fira Innovàtic 2008, amb el suport de GENTIC, per apropar el coneixement i les noves tecnologies a la societat per reduir la fractura digital.

- Fomentar accions específiques per fomentar la cooperació entre les empreses TIC.

- Oferir serveis en el marc del programa "Acceleradora" de l'IMPEM, que consisteix en un  conjunt de serveis complementaris per oferir a les empreses de la nova economia la combinació adequada d'assessorament, formació, orientació estratègica, connexió al finançament i projecció global.

- Posar a disposició de GENTIC infraestructures com l'espai E_Dit.

- Altres accions com l'estimulació de la implantació de les TIC als diferents sectors de la ciutat, a través d'accions com tallers, sessions i dinàmiques de creativitat vinculades a productes tecnològics, comitès d'innovació i seminaris d'actualització en les noves tecnologies.

Per la seva banda, GENTIC es compromet a fer servir l'aportació econòmica per a la realització del seu programa d'activitats per al 2008. Aquest programa conté els següents punts estratègics, entre d'altres:

- Redisseny de la presència de GENTIC a Internet amb la unificació, nova imatge i noves funcionalitats de les dues webs que actualment té l'associació (web i catàleg).

- Organització d'una assemblea anual que reuneixi el sector per generar idees, sinergies i col·laboracions.

- Impuls d'un estudi de la ciutat i la comarca com a pol d'atracció de treballadors de les TIC.

-Consolidació de la xarxa Wimax al Maresme i estudi del seu pla d'expansió.

- Realització d'accions de formació adreçades a les empreses de GENTIC.

- Consolidació del programa "Rsc i Igualtat de la Dona".

- Dinamització d'accions com els ponts tecnològics i d'altres activitats d'interès comú al sector, com les visites institucionals o els intercanvis ambaltres associacions.


Pont tecnològic i d'innovació a Silicon Valley i Boston, als Estats Units

La incentivació de ponts tecnològics, viatges amb l'objectiu de posar en contacte empreses i institucions amb sectors i territoris que destaquen en alguna activitat, és un dels punts que contempla l'acord.

Precisament, una representació de personalitats polítiques, socials i econòmiques del Maresme, encapçalada per Alícia Romero i amb presència de representats de GENTIC, visitarà del 28 d'abril al 2 de maig, Silicon Valley i Boston als Estats Units, amb l'objectiu de conèixer les circumstàncies que han situat aquella zona a l'avantguarda tecnològica mundial. El viatge serveix al mateix temps per compartir experiències i ajudar a la internacionalització de les empreses del territori i  projectar el nostre entorn econòmic i social.

La iniciativa, organitzada per la Cambra de Comerç i Industria de Barcelona i Barcelona Activa, és la tercera d'aquest tipus que visita Silicon Valley i afegeix enguany la ciutat de Boston (Massachusetts).

El programa inclou visites a organismes i empreses emblemàtiques del país, com Google, el Massachussetts Institute of Technology, o les universitats de Harvard , Cambridge Innovation Center i Babson College, així com seminaris, presentacions, actes de networking i un programa específic que consistirà en l'organització d'una agenda individualitzada de contactes empresarials per a cada empresa i per a les institucions participants. L'expedició la componen empreses com Kriter Software, Güell Consulting, Gersoft Hispania i Bitlonia.com, així com representats de l'IMPEM, TCM, GENTIC, el Consell Comarcal del Maresme, l'Escola Universitària del Maresme i l'Ajuntament de Premia de Mar.


La presidenta de l'IMPEM i la Fundació Tecnocampus, Alícia Romero, i el president de GENTIC, Josep LLuís de Gabriel, en el moment de la signatura del conveni.