Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'IMPEM ofereix un seminari sobre la Llei de l'Estatut del Treball Autònom

Escoltar

L'IMPEM ofereix un seminari sobre la Llei de l'Estatut del Treball Autònom

L'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM) va organitzar ahir dijous un seminari sobre la Llei de l'Estatut del Treball Autònom que va impartir el president de la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya, Salvador Duarte.

A llarg de la sessió, a la que van assistir 38 persones en la seva majoria empresaris autònoms de Mataró, es va explicar a grans trets en què consisteix la Llei 20/2007 d'11 de juliol de l'Estatut del Treball Autònom que va entrar en vigor el passat 12 d'octubre de 2007, i quins són els drets que han entrat en vigor en els darrers mesos i aquells que estan a l'espera que el Govern n'elabori el corresponent reglament.

Una Llei que afecta a més de 500.000 persones a tot Catalunya

La Llei recull algunes de les necessitats històriques de regulació dels drets i deures de les  persones treballadores autònomes entre les que destaquen l'explicitació dels drets dels autònoms, la regulació del Treball Autònom Depenent (TRADE), la millora de la protecció social de les persones treballadores autònomes, així com les reduccions i bonificacions a determinats col·lectius d'autònoms i finalment la definició de les principals polítiques de foment i promoció del treball autònom.

El treball autònom o per compte propi contribueix a una important font de riquesa i de desenvolupament econòmic del nostre país. A Catalunya tenim més de 500.000 persones autònomes que representen el 18% del total d'afiliats i afiliades al Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA).

El perfil de la persona autònoma que desenvolupa la seva activitat econòmica a Catalunya es caracteritza per ser de sexe masculí, d'edat entre 40 i 54 anys, que desenvolupa la seva activitat dins el sector serveis, sense persones assalariades al seu càrrec, amb un negoci que té més de 5 anys i que cotitza la base mínima de cotització.