Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Institut Municipal d'Acció Cultural i el Centre de Normalització Lingüística del Maresme signen un conveni per promoure la lectura

Escoltar

L'Institut Municipal d'Acció Cultural i el Centre de Normalització Lingüística del Maresme signen un conveni per promoure la lectura

El president de l'Institut Municipal d'Acció Cultural (IMAC), Sergi Penedès, i el president del Consell del Centre de Normalització Lingüística (CNL) del Maresme, Francesc Teixidó, han signat avui un conveni per impulsar i promoure la lectura a través de tertúlies de lectura fàcil.

Els tallers de lectura fàcil es portaran a terme a la Biblioteca Pompeu Fabra i van dirigits als alumnes dels cursos del CNL del Maresme i als aprenents del programa "Voluntariat per la llengua". Els llibres triats per als tres trimestres del curs són "Qui és el culpable" de Jaume Fuster, "Robinson Crusoe" de Daniel Defoe i "L'amic retrobat" de Fred Ulhman. Els tallers seran dirigits per personal del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), que elaborarà i facilitarà exercicis de comprensió lectora dels llibres triats, adaptats i indicats per a persones que s'inicien en l'aprenentatge del català. La primera tertúlia de lectura fàcil es farà el 29 d'octubre i a partir d'aleshores, el darrer dimecres de cada mes, a les 19 h.

El conveni

Segons el document signat avui, amb vigència d'un any, el CPNL, a través del CNL del Maresme, es compromet a publicar l'agenda i les activitats de les tertúlies de lectura a la seva pàgina web; guiar les tertúlies de lectura fàcil; difondre els tallers entre l'alumnat dels cursos del CNL del Maresme i els aprenents de "Voluntariat per la llengua" i promocionar-ne la participació; elaborar i facilitar els exercicis de comprensió lectora d'alguns dels llibres de lectura fàcil indicats per als aprenents de català; recollir la participació dels aprenents i les seves opinions a través d'unes enquestes de valoració per poder fer, a posteriori, una valoració final.

L'IMAC, a través de la Biblioteca Pública Pompeu Fabra, difondrà les tertúlies a l'agenda de les biblioteques i a l'agenda cultural de l'IMAC; facilitarà els llibres en préstec als participants; cedirà un espai per a la realització de les tertúlies de lectura i conversa a la Biblioteca Pública Pompeu Fabra.

D'esquerra a dreta, Sergi Penedès i Francesc Teixidó.