Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Institut Municipal d'Acció Cultural porta l'art contemporani a vuit centres de secundària

Escoltar

L'Institut Municipal d'Acció Cultural porta l'art contemporani a vuit centres de secundària

L'Institut Municipal d'Acció Cultural (IMAC) participa, per segona vegada, en el projecte Zona Intrusa que té per objectiu apropar l'art als joves. En aquesta edició hi participen els Instituts d'Estudis Secundaris (IES) de l'Escola Pia Santa Anna, el GEM, FRETA, Josep Puig i Cadafalch, Thos i Codina, Pla d'en Boet, Alenxandre Satorras i Miquel Biada.

Des del 29 de setembre al 28 de novembre, una unitat mòbil (un mòdul d'obra) visitarà tots els centres educatius. Al seu interior hi ha una aproximació a l'obra d'Antoni Tàpies i a la de l'artista emergent Efrén Álvarez. A banda de l'obra d'aquests dos creadors, Zona Intrusa 2 incorpora dues experiències: les "Mary Sue" que és un gènere literari transgressor derivat dels relats de ficció que es fonamenten en un univers narratiu ja existent en el qual el jove s'introdueix al relat per canviar el fil argumental; l'"Aulabierta" que és una experiència d'acció i investigació sorgida de la iniciativa d'estudiants de Belles Arts de la Universitat de Granada. Aquesta aula és un espai alternatiu, creat pels mateixos alumnes amb el suport de l'arquitecte Santiago Cirugeda, on es fan activitats formatives proposades pels mateixos joves.

Taller de treball, unitat mòbil i exposició a l'Espai f

L'arribada d'aquest mòdul prefabricat als centres és la segona part d'aquest projecte educatiu i artístic que va a càrrec d'Oriol Fontdevila i La Fundició. Anteriorment, s'ha portat a terme un taller de treball i taules de discussió en el marc de l'Escola d'Estiu del Maresme on hi van participar els artistes del projecte i professors dels centres educatius. Aquests darrers també han rebut el material necessari per treballar a classe i que els alumnes puguin visitar el mòdul amb coneixements previs. Per últim, l'Espai f acollirà durant el febrer de 2009 una exposició amb tot el material sorgit del projecte Zona Intrusa 2 amb les activitats i reflexions treballades pels alumnes al voltant del fet artístic.

L'experiència del Zona Intrusa 1 es va desenvolupar a cinc instituts de Mataró durant els mesos de febrer i març del 2007. En aquella ocasió, els alumnes van treballar les creacions contemporànies.