Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Institut Municipal d'Educació programa sis monogràfics a Can Palauet i 15 cursos de l'Aula de música tradicional

Escoltar

L'Institut Municipal d'Educació programa sis monogràfics a Can Palauet i 15 cursos de l'Aula de música tradicional

L'Institut Municipal d'Educació (IME) i l'Institut Municipal d'Acció Cultural (IMAC) donaran el tret de sortida, entre setembre i octubre, a les diferents propostes formatives que ofereixen per aquest curs.

L'IME ha programat sis monogràfics de diferents temàtiques i 15 cursos de l'Aula de música tradicional; els centres de formació d'adults començaran les classes el dilluns 22 de setembre i l'IMAC farà una nova edició del taller de gravat.

Monogràfics de Can Palauet

Els monogràfics es faran a Can Palauet (carrer d'en Palau, 32) de setembre de 2008 a maig de 2009. Les sessions tindran lloc de 18 a 19.30 hores. Les piràmides d'Egipte, els conflictes del pròxim Orient o una aproximació al fenomen religiós són alguns dels temes que es tractaran enguany:

-"Piràmides d'Egipte. Monuments per a l'eternitat", a càrrec de Maite Rada. Les sessions tindran lloc els dimarts 30 de setembre, 7, 14  i 21 d'octubre.

-"Estels de la música anglesa del barroc. H. Purcell (1659-1695) i G. F. Haendel (1685-1759)", a càrrec de Joan Vives. Les sessions tindran lloc els dimarts 4, 11, 18 i 25 de novembre i 2 de desembre.

-"El gòtic català", a càrrec de Mercè Riera. Les sessions tindran lloc els dimarts 20 i 27 de gener, i 3 i 10 de febrer.

-"Pròxim Orient: Cruïlla de Cultures, encreuament de fe i conflicte", a càrrec d'Àngel Morillas. Les sessions tindran lloc els dimarts 24 de febrer i 3,10, 17 i 24 de març.

-"La història i el present de la Catalunya jueva", coordinat per l'Institut d'Estudis Nahmànides. Les sessions tindran lloc els dimarts 31 de març i 14, 21 i 28 d'abril.

-"L'espiritualitat: transcendint la matèria", a càrrec d'Andreu Majó. Les sessions tindran lloc els dimarts 5, 12, 19 i 26 de maig.

El preu dels monogràfics és de 3 euros per sessió. Les inscripcions es poden formalitzar a l'IME (Baixada de les Figueretes, 1, 2n pis) o, en cas de quedar places lliures, a l'inici de cada sessió.

Aula de música tradicional

Pel que fa a l'Aula de música tradicional, l'IME programa enguany 15 cursos sobre els diferents instruments i nivells d'aprenentatge. Així, s'ofereixen cursos de gralla (nivell I, II, III i IV), un curs mixt de gralla i percussió, cursos de percussió (nivells I, II i III, i per a infants), cursos de flabiol (nivells I, II, III i IV) i cursos de llenguatge musical (nivell I i II).

El període d'inscripcions és del 6 al 15 d'octubre i l'edat mínima per poder assistir als cursos és de 7 anys. Les classes es faran a les aules de l'antiga escola Joanot Martorell (av. del Corregiment, s/n), entre el 22 d'octubre i el 10 de març.

Nou curs als centres de formació d'adults

D'altra banda, prop de 1.900 persones es formaran als cursos dels quatre centres de formació d'adults de Mataró. Les preinscripcions es van fer el passat mes de juny i les persones admeses han formalitzat la matrícula del 2 al 8 de setembre, segons el calendari determinat pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.

Els cursos s'imparteixen al Centre de Formació d'Adults de Can Noè (Josep Punsola, 47), al Centre de Formació d'Adults de Can Marfà (Camí Ral, 257), al Centre de Formació d'Adults Els Tarongers (Mare de Déu de la Cisa, 80) i a l'Aula de Formació d'adults Alarona (Lluís Companys, 13). Els cursos començaran el dilluns 22 de setembre.

Els centres de formació d'adults ofereixen ensenyaments inicials i bàsics (iniciació a la llengua catalana, iniciació a la llengua castellana, iniciació a l'anglès i iniciació a la informàtica); dos cicles de formació bàsica (cicle de formació instrumental i cicle d'educació secundària); preparació per a les proves d'accés a cicles formatius de grau mitjà, de grau superior i universitat; i cursos per adquirir competències per a la societat de la informació (informàtica a nivell d'usuari i anglès a nivell funcional).

Taller de gravat

L'IMAC comença el 17 d'octubre una nova edició del Taller de gravat, amb tres nivells formatius segons el grau d'experiència dels alumnes. El nivell 1 serà d'introducció a les tècniques bàsiques del gravat, el nivell 2 tractarà sobre el gravat a color a diverses planxes de coure i el nivell 3 és un taller de pràctiques per a persones que ja hagin fet els dos nivells anteriors. Les classes van a càrrec de Jordi Rosés i Pilar Lloret.

Les inscripcions es poden fer del 22 al 26 de setembre a les oficines de l'IMAC, de dilluns a divendres de 9 a 14 hores i de 18 a 20 hores. El preu del curs és de 540 euros.

A part dels cursos del taller de gravat, l'IMAC completa la seva oferta formativa amb els cursos de l'Aula de Teatre, que comencen el 6 d'octubre. Alguns alumnes podran fer demà un primer tast del nou curs participant en el taller (workshop) que s'ha programat.