Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Maresmedigital TV és l'únic canal de TDT d'Espanya que ha reproduït imatges en alta definició

Escoltar

Maresmedigital TV és l'únic canal de TDT d'Espanya que ha reproduït imatges en alta definició

Maresmedigital TV s'ha convertit en el primer canal local a Espanya en emetre en alta definició. El passat dissabte 20 de setembre, la televisió del Maresme va superar amb èxit una prova pilot que va consistir en projectar 8 hores de televisió en aquest format, cap al qual es dirigeix el futur de la televisió.

Després d'esdevenir un dels primers canals públics d'àmbit local de Catalunya en emetre en digital, el canal Maresmedigital TV torna a ser pioner en l'àmbit televisiu i de la comunicació després del seu primer any de funcionament.

En aquesta ocasió, ha estat la primera televisió local en emetre en alta definició, amb una resolució d'imatge molt superior a la que es veu en les emissions habituals. En el moment de la realització de la prova pilot, el dissabte 20 de setembre, no hi havia cap televisió a tota Espanya que estigués reproduint imatges en aquest format.

Gravació i emissió en alta definició

L'experiència ha consistit en emetre un total de 8 hores de programació en alta definició (quatre hores al matí i quatre a la tarda) que han pogut seguir els espectadors que disposen de televisor i descodificador compatible amb aquest nou format i també els ciutadans que van apropar-se als estudis de Maresmedigital TV, al Centre Cívic Pla d'en Boet de Mataró.

Durant aquesta emissió, s'ha pogut veure un reportatge amb panoràmiques sobre la comarca del Maresme, les imatges del qual també van ser captades en aquest format. Aquest fet ha estat possible gràcies a les càmeres i a la resta de dispositius compatibles de Maresmedigital TV, una televisió que, des del seu naixement, ha apostat per la innovació i la tecnologia per a la creació i intercanvi de continguts.

La programació en alta definició s'ha basat també en promocionar els espais de creació pròpia del canal i en emetre el reportatge "Un any de Maresmedigital TV", que es va poder veure per primer cop en l'acte de celebració del primer any d'emissions del canal del Maresme, el passat 18 de setembre.

Amb la realització d'aquesta prova pilot s'ha constatat que Maresmedigital TV està preparada per emetre en alta definició no només a nivell tècnic, sinó a nivell del flux de treball que representa reproduir imatges en format d'alta qualitat. La previsió és que, en un futur, el canal de TDT local pugui realitzar tot el procés de producció en alta definició.