Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró acull la segona Setmana de la Informació i l'Orientació Professional

Escoltar

Mataró acull la segona Setmana de la Informació i l'Orientació Professional

La presidenta de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), Alícia Romero,  i la presidenta de l'Institut Municipal d'Educació (IME), Conxita Calvo, han presentat avui en roda de premsa la segona Setmana de la Informació i l'Orientació Professional (SIOP) que organitzen conjuntament l'IMPEM i l'IME. Les activitats programades tindran lloc a diversos espais de la ciutat del 7 a l'11 d'abril. Es tracta d'una sèrie de xerrades informatives i tallers d'orientació professional que s'adrecen a assessorar els ciutadans de Mataró sobre els recursos i les eines existents en l'àmbit de l'educació i la formació.

El programa d'activitats s'adreça fonamentalment a joves, estudiants, treballadors en actiu, i també a persones en situació d'atur i personal docent, entre d'altres. A banda de les temàtiques concretes de cada xerrada o taller, la segona edició de la setmana s'articula entorn a dos temes d'actualitat: d'una banda, la necessitat d'oferir orientació professional al llarg de tota la vida laboral, i de l'altra, la igualtat d'oportunitats en el món laboral. Els objectius que es pretén assolir són:

- Informar sobre l'oferta formativa de la ciutat i els estudis universitaris de Catalunya i l'Estat espanyol.
- Oferir assessorament als ciutadans i ciutadanes, en concret als més joves, sobre com orientar el seu projecte professional.
- Aconseguir que els professionals de l'orientació reflexionin entorn l'orientació vocacional i professional en igualtat d'oportunitats.


Una àmplia oferta de xerrades i tallers gratuïts

Tant les xerrades com els tallers els imparteixen professionals i personal docent dels centres de Formació Professional, però es diferencien pel caràcter més informatiu de les xerrades i la dinàmica més pràctica dels tallers.

Així, a les xerrades s'informa amb detall de totes les opcions de formació que hi ha actualment a Mataró. S'adrecen principalment als joves de 4t d'ESO, als alumnes de programes de Garantia Social, als de cicles formatius, als de batxillerat i també a la població en general. El programa inclou sessions sobre les especialitats de cicles formatius de grau mitjà i de grau superior, sobre l'oferta d'especialitats i modalitats de cursos de formació ocupacional, els programes de Garantia Social, l'oferta formativa de les escoles d'adults i els estudis universitaris.

Pel que fa als tallers, pretenen transmetre coneixements més concrets sobre el mercat de treball local, els sectors econòmics i les noves professions. Un altre dels objectius dels tallers és generar entre els participants actituds de reflexió i canvis en la manera d'enfrontar situacions determinants com poden ser la presa de decisions, l'hora d'escollir una oferta formativa concreta o la definició d'un projecte professional. 

A més de les xerrades i tallers, hi ha programada la jornada " Orientem des la igualtat d'oportunitats", adreçada exclusivament als professionals de l'educació, la formació i l'orientació. Tindrà lloc a l'IMPEM el proper dimecres 9 de 16 a 19h. Aquesta jornada està finançada pel Centre de Recursos de Mataró del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.

Tota la informació relacionada amb la segona Setmana de la Informació i Orientació Professional es pot consultar al web de la setmana, a l'adreça d'Internet: http://www.mataro.cat/campanyes/setmanaorientacio08


La presidenta de l'IMPEM, Alícia Romero, i la presidenta de l'IME, Conxita Calvo en un moment de la roda de premsa