Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró acull una campanya de donació de sang que incideix especialment en els centres universitaris

Escoltar

Mataró acull una campanya de donació de sang que incideix especialment en els centres universitaris

El Banc de Sang i Teixits (BST) del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya fa una campanya de donació de sang a Mataró del 17 al 29 d'abril. En aquesta ocasió s'han incrementat els punts de recollida amb la presència de les unitats mòbils als dos centres universitaris amb seu a Mataró: l'Escola Universitària Politècnica de Mataró(EUPM) i l'Escola Universitària del Maresme (EUM).

L'objectiu és captar als joves des dels 18 anys perquè adquireixin aquest compromís amb la societat. La unitat mòbil del Banc de Sang i Teixits va visitar l'EUPM (avinguda Puig i Cadafalch) el passat 17 d'abril i es desplaçarà fins a l'EUM (passeig del Callao) el proper 21 d'abril.

Avui, 18 d'abril, els mataronins i mataronines poden donar sang a la plaça de les Tereses, de 10 a 14 h i de 17 a 21 h. El 20 d'abril la unitat mòbil estarà ubicada al Parc del Palau, de 10 a 14 h, i el 29 d'abril, a la Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena, de 16 a 20 h.

El Banc de Sang i Teixits (BST) és actualment l'únic banc de sang de Catalunya, resultat d'unir tots els bancs del territori per fer front a l'increment dels requeriments tècnics i de seguretat. A més de promocionar la donació en les unitats mòbils, el BST és el responsable integral dels serveis de transfusió d'11 hospitals de la Xarxa Pública Catalana i d'assumir el compromís de ser el centre de referència en la resolució de consultes transfusionals per als serveis que en aquesta matèria tenen tots els hospitals i clíniques de Catalunya.