Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró acull una jornada tècnica sobre intervenció social amb la població nouvinguda en el marc de la Llei de Barris

Escoltar

Mataró acull una jornada tècnica sobre intervenció social amb la població nouvinguda en el marc de la Llei de Barris

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya ha organitzat una jornada tècnica sobre la intervenció social amb la població nouvinguda en el marc de la Llei de Barris. La ciutat de Mataró, que ha rebut l'ajut de la Llei de Barris per a Cerdanyola i de Rocafonda-El Palau-Escorxador, serà la seu d'aquesta trobada que es desenvoluparà demà al matí al Centre Cívic Pla d'en Boet (Juan Sebastián Elcano, 6).

Aquesta jornada té com a objectiu ser un espai de trobada dels actors implicats en la gestió de la immigració perquè aportin experiències i accions concretes que realitzen als respectius municipis. D'aquesta forma es vol millorar la gestió de la immigració, la convivència i la cohesió social en el marc dels projectes d'intervenció integral que han rebut la subvenció de la Llei de millora de barris, àrees urbanes i viles que requereixen una atenció especial, que atorga la Generalitat de Catalunya.

La immigració és un fenomen internacional però que afecta al món local. Davant d'aquesta situació, l'Administració municipal és la més pròxima al conjunt de la ciutadania i la que ha de donar resposta, en primera instància, a la nova realitat i composició social de la ciutat i dels diferents barris que la integren.

Programació de la jornada

9.30 h Presentació de la jornada a càrrec de l'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, i de la subdirectora general d'arquitectura del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, Maria Jesús Mier.

9.45 h "Polítiques d'immigració per a la cohesió social als barris" a càrrec del secretari per a la Immigració del Departament d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat, Oriol Amorós.

11 h Taula rodona "Immigració i ciutats interculturals" amb la participació del director general de la Fundació Centre d'Iniciatives i Recerques Europees a la Mediterrània (CIREM) i president de la Fundació Innovació per l'Acció Social (FIAS), Oriol Homs; i el director executiu de l'Institut Internacional de Governabilitat de Catalunya, Joan Prats.

12.30 h Taula rodona "Experiències municipals" en la qual es donaran a conèixer tres experiències:

- La gestió de la immigració a Mataró: el Pacte i el Pla Municipal per a la Nova Ciutadania.
- Programa CICERONE de l'Hospitalet de Llobregat que va encaminat a acollir i acompanyar els adolescents i joves que arriben al municipi.
- Projecte "Món Barri" realitzat al Poble Sec de Barcelona, un projecte d'intervenció amb dones pakistaneses i marroquines.

14 h Cloenda de la jornada a càrrec del regidor de Participació i Presidència, Carlos Fernández.