Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró aplicarà tractaments fitosanitaris al 80% de la vegetació de la ciutat per evitar plagues i malalties

Escoltar

Mataró aplicarà tractaments fitosanitaris al 80% de la vegetació de la ciutat per evitar plagues i malalties

El Servei de Manteniment de l'Ajuntament de Mataró té previst començar, el 15 d'abril, els treballs d'aplicació de tractaments fitosanitaris a l'arbrat, les zones verdes i forestals de la ciutat. L'objectiu d'aquesta acció és evitar les plagues i malalties que poden afectar a les espècies vegetals que hi ha al municipi, sobretot durant la primavera i l'estiu quan les temperatures són més elevades i hi ha més humitat ambiental. En total es preveu actuar sobre el 80% de la vegetació de la ciutat.

Els treballs consisteixen en polvoritzar la copa dels arbres, les plantes arbustives i les gespes amb productes elaborats a base de fungicides, piretroides, bactericides i adobs fuliars, que s'impulsen a pressió des d'un camió a través d'un canó o mànega amb polvoritzadors. Els productes que s'utilitzen són biodegradables, innocus per a les persones i els animals i no perjudiquen el medi ambient.

Els tractaments fitosanitaris, amb un pressupost total de 55.000 euros, són aplicats pels treballadors del Servei de Manteniment i Serveis de l'Ajuntament i per l'empresa adjudicatària Ribas Fitosanitaris.

Horaris i calendari

Els treballs fitosanitaris començaran el 15 d'abril i es perllongaran fins al setembre i l'octubre, quan s'ha de combatre la processionària del pi. L'horari d'aplicació dels tractaments es farà majoritàriament en hores nocturnes, des de les 22 h fins a la matinada, per no destorbar la circulació dels vehicles i dels vianants.

Pel que fa a les palmeres, els exemplars que hi ha a Mataró reben un tractament fitosanitari de forma mensual per combatre la plaga d'escarabat morrut vermell que afecta al Maresme.