Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró canvia els contenidors de recollida selectiva

Escoltar

Mataró canvia els contenidors de recollida selectiva

L'Ajuntament té previst iniciar demà la substitució dels contenidors de recollida selectiva per un nou model que permet dur a terme la recollida robotitzada per camions dissenyats per aquesta finalitat. Es tracta de 750 contenidors de recollida d'envasos, vidre i paper i cartró (250 de cada tipus) i de dos vehicles robotitzats que poden efectuar el buidatge als dos costats del carrer mitjançant l'operació a través de l'ordinador de comandament des de la cabina.

Està previst que el procés duri un mes: durant la primera setmana es reemplaçaran els contenidors de la zona nord de la ciutat, posteriorment els que estan situats al centre i per últim, els que es troben a la resta de barris.

Al mateix temps que es reemplacen, s'aprofitarà per obrir totes les àrees de contenidors soterrats que s'han construït i que encara no estan operatives: 6 contenidors a La Rambla, 9 al carrer de Marià Ribas i Bertran i al carrer d'Esteve Albert i 18 contenidors que hi ha repartits per l'avinguda del Perú. També s'aprofitarà per unificar algunes àrees de recollida selectiva amb les de rebuig, per facilitar el reciclatge als ciutadans.

Aquests canvis estan previstos al nou contracte de recollida selectiva amb l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas SA (FCC), aprovat per Ple Municipal en la sessió celebrada el 13 de desembre de 2007.

Imatges dels nous contenidors i dels nous vehicles