Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra el 160è aniversari del ferrocarril a la ciutat

Escoltar

Mataró celebra el 160è aniversari del ferrocarril a la ciutat

La presidenta de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), Alícia Romero, i el president del Cercle Històric Miquel Biada, Antoni Biada, han presentat avui en roda de premsa el programa d'actes de celebració del 160è aniversari del ferrocarril a Mataró.

Per a la celebració d'aquesta efemèride que va col·locar Mataró en el mapa i en la història del transport col·lectiu, han col·laborat un seguit d'entitats i associacions que s'han coordinat a través de l'Ajuntament de Mataró, el Cercle Històric Miquel Biada BCN-Mataró i els Amics de la Ciutat de Mataró.

Programa d'actes

De l'1 al 16 d'octubre. Primera Gimcana sobre Ferromodelisme de Comerç Mataró Centre.

Un seguit d'establiments de Comerç Mataró Centre mostraran maquetes i objectes de modelisme ferroviari als seus aparadors, fins al 26 d'octubre. Els clients que hagin efectuat, de l'1 al 22 d'octubre, el recorregut dels comerços participants i encertin un seguit de preguntes, entraran en un sorteig de 10 premis. El veredicte es farà públic el dissabte 25 d'octubre, a les 19h, a través de Mataró Ràdio que disposarà d'un estand a la plaça de Santa Anna.

De l'1 al 26 d'octubre. Exposició de modelisme ferroviari a diferents establiments de Comerç Mataró Centre.

Divendres 24 d'octubre, a les 20 h, a Can Palauet. Conferència sobre les infraestructures ferroviàries a Catalunya.

La conferència anirà a càrrec de l'enginyer de camins, canals i ports, Jordi Julià Sort.

Dissabte 25 d'octubre, d'11 a 20 h a la plaça de Santa Anna. Fira Ferroviària

Aquesta fira arriba a la quarta edició amb la participació d'entitats i associacions vinculades amb el ferrocarril. Una d'aquestes entitats és l'Associació d'Amics del Tramvia d'Argentona que portaran a Mataró la locomotora Kraus, de més de 9 metres de llargària i 9 tones de pes. La locomotora Krauss, construïda l'any 1928, es podrà veure durant tot el cap de setmana. També instal·laran un circuit de trenet format pel model a escala del tramvia número 2. En aquest trenet, amb 80 metres de via, hi podran pujar nens i nenes de forma gratuïta.

A banda d'aquestes dues atraccions, la Fira comptarà amb una quinzena d'estands on els ciutadans podran trobar els productes de maquetisme ferroviari Marklin, objectes del col·leccionista barceloní Joaquim Garcés, terrissa, joguines ferroviàries, postals, segells i maquetisme de tota mena.

En el marc de la Fira Ferroviària, a les 18h, la Cobla Ciutat de Mataró oferirà una ballada de sardanes i Mataró Ràdio centrarà part de la seva programació en directe, des de la plaça de Santa Anna, en aquesta temàtica.

Diumenge 26 d'octubre, a la plaça de Santa Anna, de 9 a 20 h. Exposició de la locomotora Kraus

Dimarts 28 d'octubre, a la plaça de Miquel Biada, a les 12 h. Ofrena floral al monument a Miquel Biada

Dissabte 1 i diumenge 2 de novembre, a les estacions de ferrocarril de Barcelona i Mataró. Emissions especials de ràdio amb motiu del 160è aniversari a càrrec dels Ràdio Aficionats de Mataró i Barcelona.

D'esquerra a dreta, Alícia Romero i Antoni Biada.